Vingerne revner på Boeings balladeramte fly

Problemerne fortsætter for den amerikanske flyproducent Boeing, som igen trækker overskrifter på grund af selskabets Dreamliner-model.

Der er fundet "hårfine revner" i vingerne på 40 Boeing 787 Dreamliner-fly, som er ved at blive produceret i Japan, oplyser selskabet. Boeing understreger, at der ikke er nogen ødelagte vinger på de fly, som allerede er taget i brug af flyselskaberne.

Den japanske producent Mitsubishi Heavy Industries gjorde Boeing opmærksom på de defekte vinger i februar, lyder det.

Den amerikanske flyproducent forventer dog kun, at den nye flåde af Dreamliner-fly bliver en til to uger forsinket på grund af problemet.

Eksperter mener derfor ikke, at produktions-fejlen kommer til at blive et hårdt slag for Boeing.

- Hvis de kan holde tidsplanen for leveringen, bør det ikke være et stort problem for kunderne, siger Richard Aboulafia, luftfartsanalytiker ved Teal Group i Virginia.

Dreamlineren anses for at være revolutionerende inden for passagerfly. Men en række uheld for "drømmeflyene" har skabt uheldige historier i medierne for Boeing.

De revnede vinger er blot det seneste af en række problemer, der har ramt Dreamliner-modellen.

Sidste år blev samtlige Dreamliner-fly beordret i hangarerne i over tre måneder, da flyets batterier udgjorde en brandrisiko.

De amerikanske flymyndighedernes beslutning kom blandt andet efter, at et japansk Dreamliner 787-fly med 129 passagerer måtte nødlande på grund af en røgalarm - angiveligt på grund af et defekt batteri.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip