Vinokourov: Gå efter etapesejr, Fuglsang

Astanas sportschef, Alexandr Vinokourov, håber, at Jakob Fuglsang kan vinde fredagens etape.

Det er ikke kun hjemme i de danske stuer, der bliver jublet over Jakob Fuglsangs kørsel i Tour de France. Hans kazakhiske hold er mere end tilfredse med det, deres danske kaptajn har leveret.

Manden bag holdet, Alexandr Vinokourov, var hos rytterne på torsdagens etape til Alpe d'Huez, og han kunne lide, hvad han så fra Fuglsang.

- Jakob gjorde et godt stykke arbejde i går, og det gør han også i dag. Han kommer i mål sammen med Contador, så det er et godt resultatet. Han vinder én plads i klassementet, så han er nummer syv, og virkelig tæt på nummer seks. Det bliver svært at nå de første fem i klassementet, men sjettepladsen er mulig

- Jeg er glad på Jakobs og holdets vegne. Han har hver dag taget et skridt mere, og i morgen kan han måske tage en plads mere i klassementet, sagde Vinokourov foran holdets holdets hotel på toppen af Alpe d'Huez.

Fredag venter der endnu en bjergetape. Det er en etape, som Fuglsang og Astana tidligere har peget ud som en interessent etape i forhold til en mulig etapesejr. Vinokourov bringer det selv på banen, da han taler med den danske presse.

- Vi vil gerne vinde en etape, og hvorfor skulle det ikke ske? Det bliver svært at komme i udbrud, men man ved aldrig, og det kan blive i morgen, han skal forsøge. Det vil være en drøm at vinde en etape, men vi ved godt, at det bliver svært, siger Astana-bossen.

Er du overrasket over, hvordan Jakob Fuglsang har kørt i Tour de France?

- Jeg er ikke rigtigt overrasket, for jeg har hele tiden troet på ham. Vi sagde top 10 før det begyndte, men hvis han var kommet i top 5, så havde det været en overraskelse. Jeg er glad for Jakobs resultat.

Dagens Gossip