Vinokourov slår fast: Fuglsang er kaptajn

Jakob Fuglsang bliver helt sikkert Astanas kaptajn i Tour de France. Bruttotruppen er udtaget. Jakob Fuglsangs imponerende kørsel i Criterium du Dauphine i sidste uge har fået den sportslige ledelse i Astana til at smide den sidste tvivl omkring den 28-årige dansker.

I sidste uge åbnede holdets General Manager, Alexandre Vinokourov, op for muligheden for, at Fuglsang skulle dele kaptajn-rollen med Janez Brajkovic, men den mulighed er lukket ned igen efter Criterium du Dauphine. Fuglsang bliver kaptajn, siger han i forbindelse med, at holdets bruttotrup til Tour de France er blevet udtaget.

- Schweiz Rundt bliver det sidste løb, inden vi laver vores endelige udvælgelse af vores Tour de France-ryttere. Det er helt sikkert, at Fuglsang bliver vores kaptajn, når vi stiller op på Korsika d. 29. juni, men der er stadig nogle åbne pladser, så det er vigtigt at se, hvordan rytterne klarer sig i Schweiz Rundt, før vi vælger de bedste til Tour de France, siger Vinokourov.

Jakob Fuglsang var tæt på at vinde en stor bjergetape i Criterium du Dauphine, men måtte nøjes med andenpladsen. I det samlede klassement endte han som nummer fire foran ryttere som Joaquim Rodriquez og Alberto Contador. Hans mål til Tour de France er at køre i Top 10 i klassementet.

Dagens Gossip