Vinterberg-film er udtaget til international filmfestival

Den danske instruktør Thomas Vinterbergs seneste film, Kollektivet, er blevet udtaget til Toronto International Film Festival i Canada.

Det oplyser Zentropa og Nordisk Film i en pressemeddelelse tirsdag.

Filmen skal vises i sektionen Special Presentation på den canadiske filmfestival, der i år løber fra 8. til 18. september.

Kollektivet fik dansk biografpremiere i januar i år og har solgt over 300.000 biografbilletter.

Filmen har allerede vundet hæder. På filmfestivalen i Berlin blev den udtaget til hovedkonkurrencen, men måtte se sig slået af den italiensk-franske film "Fuocoammare".

Trine Dyrholm fik til gengæld prisen i kategorien Bedste Kvindelige Skuespiller for sin rolle som Anna i filmen.

Filmen handler om ægteparret Erik, som spilles af Ulrich Thomsen, og Anna, der sammen med deres datter etablerer et kollektiv i en villa i Hellerup.

Vinterberg, der har instrueret filmen, har skrevet manuskriptet til filmen sammen med Tobias Lindholm. Kollektivet er baseret på teaterstykket af samme navn af Vinterberg og Mogens Rukov.

Det er ikke første gang, at en film af Vinterberg bliver vist på festivalen i Toronto. Vinterbergs forrige film, Jagten, fra 2012, der havde Mads Mikkelsen som hovedrolleindehaver, blev også udtaget til filmfestivalen i samme kategori.

Det er 41. gang, at filmfestivalen i Toronto bliver afholdt.

Kollektivet bliver ikke kun vist i Canada. Filmen er også blevet solgt til blandt andet Storbritannien, Italien, Tyskland, Korea, Hong Kong, Tyrkiet, Colombia og Brasilien.

/ritzau/

Dagens Gossip