Vinterberg vinder EU-pris i Cannes

EU-programmet, EU MEDIA programme for cinema, støtter flere projekter, og af disse er Vinterbergs »Kollektivet« blevet udnævnt til at være den film med mest publikumspotentiale.

»Udvikling er sådan en vital og enormt kreativ del af filmprocessen. Det er fantastisk at have en institution som medieprogrammet fra EU, som anerkender og støtter filmproduktion i den mest delikate fase,« siger Vinterberg i en pressemeddelelse.

Prisen vil blive overrakt til instruktøren 19. maj - hvilket er hans 44 års fødselsdag.

Vinterberg modtager prisen sammen med medforfatter Tobias Lindholm og producer Sisse Graum Jørgensen fra Zentropa. »Kollektivet« handler, som navnet antyder, om et dansk kollektiv i 1970erne, og efter planen skal den produceres næste år.

»Det er en velfortjent pris for en af Europas mest interessante instruktørtalenter. Thomas’ film er aldrig almindelige: altid tankevækkende, smukt fortalt og smukt spillet. Han er ikke bange for at tage chancer, og efter den verdensomspændende succes med hans mesterværk fra 2012, »Jagten«, ser vi alle frem til at se hans næste udgivelse,« lyder det fra EU-kommissæren for uddannelse, kultur, flersprogethed og ungdom, Androulla Vassiliou, som skal overrække

Vinterberg prisen.

Filmfestivalen i Cannes begynder på onsdag 15. maj og varer til 26. maj.

Dagens Gossip