Vinteren bliver femtevarmeste nogensinde

Dette års vinter kommer ind på en femteplads blandt varmeste vintre, viser tal fra DMI.

Termometret har gennem vinteren i snit vist 3,6 grader. Med de milde temperaturer skriver denne vinter formentlig sig ind i historien som femtevarmeste siden 1874, hvor de landsdækkende målinger begyndte.

December har været den varmeste af de tre vintermåneder med en middeltemperatur på 5,3 grader, som ligger 3,7 grader over det normale. Koldest var januar, hvor middeltemperaturen var 1,8 grader, som er 1,8 grader over normalen.

Februar ligger i øjeblikket med en middeltemperatur på 3,4 grader, som er 3,4-3,5 grader over normalen for årets anden måned.

- En enkel måned, som ligger over det normale, er ikke unormalt, det sker en gang i mellem. Når der så er tre måneder i træk, som ligger flot over, så er det, at det giver den femtevarmeste målt, siger Jørn Thomsen, vagthavende meteorolog hos DMI, til Ritzau.

Selvom der stadig er lidt mere end en håndfuld dage tilbage af vinteren, venter DMI ikke, at de sidste dage af februar kan få indflydelse på rekorden.

- Der er så få dage tilbage, at syv dage ikke rykker noget. Usikkerheden er på en tiendedel grad eller allerhøjst to tiendedele, siger Jørn Thomsen.

Den varmeste vinter nogensinde ligger tilbage i 2006/2007, hvor middeltemperaturen landede på 4,7 grader. De fem varmeste vintre har alle fundet sted de seneste 25 år.

DMI tør ikke spå om, hvorvidt den varme vinter kan være lig med en varmerekord for hele 2014.

- Året er lige startet, og der betyder sommeren jo også en del. Og så meget over normalen er det heller ikke, men det kan sagtens blive den højeste temperatur for hele året, men det er ikke til at gætte på, siger Jørn Thomsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip