Vinterstorm sætter USA's østkyst under hårdt pres

Den voldsomme vinterstorm fortsatte fredag sin kolde hærgen gennem USA's stater og er nu nået til den nordøstlige kyst.

Amerikanske medier melder om 18 døde og mange kvæstede som følge af stormen, der har lagt et tykt tæppe af sne hen over de sydlige og østlige områder. Flere steder er snelaget op til to meter højt.

Fredag blev en højgravid kvinde kvæstet, da hun blev ramt af en sneplov på en parkeringsplads i New York. Hun blev efterfølgende bragt til hospitalet, og både hende og barnets tilstand betegnes som kritisk.

Tusindvis af flyafgange i det østlige og nordøstlige USA er aflyst eller forsinkede, og det forventes at vare i flere dage endnu.

Således er tusindvis af flypassagerer strandet, blandt andet fordi de vigtige knudepunkter som Atlanta og New York er blandt de lukkede.

Næsten 800.000 hjem og virksomheder er uden strøm spredt over 11 stater, og mange steder har skoler også måtte lukke ned.

Meteorologer advarer om, at stormen ikke ser ud til at lægge sig lige med det første.

- Tung sne og kraftig blæst ventes i Appalacherne og New England i løbet af fredag, lyder det fra Det Nationale Meteorologiske Institut.

Derefter vil vinterstormen kaste sin iskolde kærlighed på Canadas kystområde med endnu mere sne, lyder prognoserne.

I begyndelsen af januar blev den nordlige del af USA ramt af en lignende snestorm. Store snemængder, kraftig vind og arktisk kulde fejede ind over flere delstater og store byer.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip