Virkelighedens desperate housewife: Dansk kvinde hævede bundter af sorte penge i Schweiz

En række nyligt lækkede fortrolige dokumenter fra den schweiziske bank HSBC, giver et lille indblik i en ellers lukket verden, hvor de rige og magtfulde vil gå meget langt for at gemme deres formuer for deres respektive landes skattemyndigheder. 

Dokumenterne er lækket af en tidligere ansat i den schweiziske bank, og de viser, hvordan de ansatte kategoriserede deres kunder. 

Intet mindre end 7.300 kvinder var registreret som husmødre, der havde hemmelig konti bugnende med penge, og et dokument som The International Consortium Of Investigative Journalists har fremlagt, viser hvordan en dengang 57-årig dansk kvinde agerede, som var hun en karakter i tv-serien 'Desperate Housewifes'. 

I 2005 besøgte kvinden, som banken kaldte H.T,  banken HSBC i Zürich for at detaljer om sin konto.

Bankmanden var udemærket klar over, at der var tale om et forsøg på skatteunddragelse, og han noterede, at banken var nødt til at være kreative, da det er ulovligt at skjule udelandske konti for danske myndigheder. Han foreslog derfor, at der blev oprettet et firma i et skattely-land for at narre de danske myndigheder. 

Grafik: icij.com

Månder senere kom den danske 'husmor' tilbage til Zürich, hvor hun indlogerede sig på et af verdens mest luksuriøse hoteller, Baur Au Lac, hvor de absolut billigste værelser går for omkring 4000 kroner per nat. 

I bankens fil på den danske husmor noterede de, at hun 'virkelig nød opholdet på hotellet'. Under sit ophold i Zürich var hun forbi banken for at hæve penge, i det registrerede tilfælde var der tale om 100.000 kroner i kontanter, som banken 'bare udleverede til hende'. 

I bankens register var den dengang 57-årige kvinde registreret som assistent og husmor som profession, og hendes mand skulle være død i 2003. 

Dagens.dk er bekendt med kvindens identitet, men det er ikke lykkedes at få en kommentar fra hende. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip