Virkelighedens Rain Man rører hele verden med sit inspirerende budskab

En rørende historie om en mand med en hjernelidelse har taget nettet med storm og giver nu håb til mange andre i samme situation.

Den unavngivne mand har fortalt sin historie til den populære photo-blog Humans of New York, der via portrætter og små tekster fortæller tilfældige menneskers livshistorie. Og hans historie har rørt flere hundrede tusind Facebook-brugere.

Manden lider af corpus callosum agenesi, ligesom Kim Peek, der inspirerede til Dustin Hoffmans berømte karakter med superhukommelsen i succesfilmen Rain Man.

Læs også: Det rørende foto af en grædende dreng er blevet set af millioner - nu får han uventet støtte

- Jeg har Corpus callosum agenesi. De fleste mennesker har nervefibre, der forbinder de to hjernehalvdele. Dem har jeg ikke. Men jeg kan ikke lide at snakke om det. For når folk hører, at der er noget galt med din hjerne, tror de, du er retarderet. Jeg havde det svært i min barndom. Jeg er blevet sat i en boks hele mit liv. Jeg har altid fået at vide, at jeg har indlæringsvanskeligheder, at jeg ikke kan gøre dit, og jeg ikke er god nok til dat. Det er svært at høre på hele tiden, uden at du ser dig selv som et konstant offer og lærer at være hjælpeløs. Jeg er ikke et offer. Jeg har et deltidsjob, søde venner og min egen lejlighed. Det eneste jeg behøver nu er et fuldtidsjob og en PlayStation 4, fortæller han til Humans of New York

Hans historie har fået Facebook til at gløde af kommentarer fra folk, der har fået slået benene væk under sig af manden historie.

- Begge mine hjernehalvdele er forbundet, men jeg er kun en skygge af den mand, du er, skriver en rørt bruger.

Men størstedelen af kommentarerne kommer fra nogen, der selv lider af corpus callosum agenesi, eller som kender nogen, der gør. Og de har fundet stor inspiration i hans fortælling.

Læs også: Boyband-stjerne vidste ikke, datteren var autistisk

- Min 12-årige bror har dette. Jeg har aldrig hørt om andre. Jeg er så spændt på at vise ham dette, så han kan vide, at han også kan få et godt lid, skriver en, mens en anden skriver:

- Dette giver os håb, for de fleste læger har ingen opmuntrende ord.

Flere har i øvrigt tilbudt at købe manden en PlayStation 4.

Personer med corpus callosum agenesi kan være normal, eller der kan være grader af udviklingshæmning. Mandens lidelse er ikke udspecificeret, men den sjældne sygdom kan give manglende smertefølelse, synsforstyrrelser og alvorlige krampeanfald.

Dagens Gossip