Virksomhed bag kræftmedicin: Hospitalerne bærer fejlen

Det er beklageligt, at 99 kræftpatienter er behandlet med for meget medicin i forbindelse med deres kemoterapi, men i sidste ende er det de pågældende hospitaler skyld, da de ikke har været grundige nok.

Det mener virksomheden Sanofi, der står bag medicinen cabazitaxel.

- Vi er rigtig, rigtig kede af, at patienter får unødige bivirkninger som følge af produktet, hvis det ikke er opblandet korrekt.

- På nogle sygehuse har man ikke fulgt den vejledning, der er godkendt af sundhedsmyndighederne.

- Sygehusene skal i deres afdelinger indskærpe, at de har systemer på plads, så de følger vejledninger fra sundhedsmyndighederne. Vi har givet alle de informationer, vi kan, siger general manager i Sanofi, Lasse Petersen.

Fejlbehandlingen kan have været medvirkende til tre dødsfald.

Fejlen er opstået, fordi Sanofi har ændret dosis i flaskerne med medicin for at gøre plads til spild.

Det fremgår af et ændret produktresumé for medicinen, som blev overset.

- Vi har allerede gjort rigtig meget. Vi har været i dialog med sygehusene, sendt yderligere informationer ud, men at blande produkterne er noget, som farmaceuter på sygehusene gør. Der må vi forvente, at de følger de vejledninger, der ligger, siger han.

Fejlen er sket i Aarhus i Region Midtjylland og Odense og Vejle i Region Syddanmark. Der er ikke konstateret fejl i de øvrige tre regioner.

Efter Hospitalsapoteket Aarhus blev opmærksom på fejlen 4. november 2013, er det kommet frem, at flere andre hospitaler i Europa har begået samme fejl.

Spørgsmål: Det er påfaldende, at tre hospitaler og en del i Europa laver den samme fejl?

- Ja, det må man sige, og det vil nok lede til, at sygehusene indskærper, at de sikrer, at de har systemer på plads, så de hele tiden følger vejledningerne fra sundhedsmyndighederne, siger han.

Lasse Petersen understreger, at produktresuméer ofte ændres, og at virksomheden derfor ikke har indskærpet ændringen overfor hospitalerne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip