Virksomheder flytter ikke for lavere skat

Et britisk konsulent og revisionsfirma har spurgt 3.450 virksomhedsledere i 44 lande, og her svarer 67 procent, at de ikke vil flytte deres virksomhed til et andet land, uanset hvor meget selskabsskatten sænkes.

Ifølge undersøgelsen er det i Danmark 77 procent af de adspurgte virksomheder, der svarer, at de ikke ville flytte, ligegyldigt hvor lav selskabsskatten er,

»Nogle sektorer, såsom den finansielle, er lydhøre over for skatteincitamenter, men for andre sektorer er det helt klart ikke tilfældet. De tager beslutninger baseret på andre faktorer, såsom infrastruktur, arbejdsstyrke og markedsanalyse,« siger John Christensen, der er direktør i den britiske organisation Tax justice Network.

Med Vækstplan DK vil regeringen bruge fire milliarder kroner om året på at lempe selskabsskatten for virksomheder.

De Radikales skatte- og arbejdsmarkedsordfører, Nadeem Farooq (R), forsvarer vækstplanen.

»Når vi nu vil lempe på selskabsskatten, så er det ikke ud fra en betragtning om, at alle virksomhedsledere i Danmark ønsker det. Det handler om, at skatte har nogle skadelige virkninger for dansk erhvervsliv,« siger han til Information.

Nadeem Farooq understreger, at det danske initiativ skal ses i lyset af, hvad der foregår i lande, som Danmark konkurrerer med, og nabolandene sænker skatten for selskaber og derfor må Danmark gøre det samme. Ellers koster det på den lange bane, mener Nadeem Farooq.

Enhedslistens Frank Aaen (Ø) mener, at sænkningen af selskabsskatten er spild af penge.

»En virksomhed er fokuseret på at placere sig et sted, hvor de kan skabe overskud. Og der kigger de meget mere på uddannelsesniveau, velfærdssystemer, sikkerhed etc. Og så er det af mindre betydning, om virksomheden skal betale en eller tre procent mere eller mindre i skat,« siger han til Information.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip