Virksomheder fravælger danske medarbejdere

Skrevet af admin

20/03/2013
Mens det kniber med jobskabelsen i Danmark, går det anderledes godt for de danske virksomheder med at skabe job i udlandet, skriver Politiken.Det viser en undersøgelse fra Dansk Industri, hvor danske virksomheder havde 1.267.000 ansatte i deres datterselskaber i udlandet i 2011, som er det senest opgjorte år.Det er en stigning på 59.000 i forhold til i fjor og ifølge Dansk Industri en klar indikation af, at jobfesten er rykket til udlandet.»Det er en succeshistorie for dansk økonomi. Det viser, at de danske virksomheder kan klare sig internationalt og har succes med at sælge varer og services i udlandet«, siger underdirektør i Dansk Industri, Kent Damsgaard til avisen.Men det er ikke kun godt nyt.»Det er jo ikke kun tale om et tilvalg af udlandet, men også et fravalg af Danmark. Det er i stigende grad de danske filialer, der taber kampen om jobbene«, siger Kent Damsgaard.Lektor ved handelshøjskolen CBS i København Martin Jes Iversen er enig.»Set ud fra virksomhedernes og aktionærernes synspunkt er det selvfølgelig fantastisk, at de danske virksomheder har formået at gribe globaliseringens muligheder og sætte et aftryk i udlandet. Men på den anden side er det trist, at det ikke er mere interessant at investere i Danmark. Det store spørgsmål er, hvad der skal til for at vende den her udvikling«.Og tendensen med at hyre ansatte i udlandet ser ud til at fortsætte.Dansk Industri har spurgt 442 virksomheder i sommeren 2011, og her svarere et flertal, at de de i perioden frem mod 2015 i stigende omfang vil oprette produktionsarbejdspladser i udlandet, og at ingen virksomheder vil trække aktiviteter hjem til Danmark.Dermed får regeringen svært ved at nå sit mål om 150.000 nye job i det private erhvervsliv.Finansminister Bjarne Corydon (S) mener, at det ville være forkert at se de mange danske job i udlandet som en modsætning til job i Danmark.»Man skal huske på, at det ikke nødvendigvis er et nulsumsspil, når danske virksomheder vokser og ansætter på andre markeder, for det kan også betyde flere arbejdspladser herhjemme«, siger finansministeren.Han står fast på, at målet med 150.000 nye job er realistisk, hvis blot opsvinget kommer.»Vi skal booste konkurrencekraften, så ordrer og investeringer ikke suser forbi Danmark. Det gør vi noget effektivt ved nu. Vi sikrer, at Danmark har stærke virksomheder med kompetente ansatte, der kan give tyskerne og svenskeren kamp til stregen«, siger Bjarne Corydon til Politiken.

Dagens topnyheder

Mens det kniber med jobskabelsen i Danmark, går det anderledes godt for de danske virksomheder med at skabe job i udlandet, skriver Politiken.

Det viser en undersøgelse fra Dansk Industri, hvor danske virksomheder havde 1.267.000 ansatte i deres datterselskaber i udlandet i 2011, som er det senest opgjorte år.

Det er en stigning på 59.000 i forhold til i fjor og ifølge Dansk Industri en klar indikation af, at jobfesten er rykket til udlandet.

»Det er en succeshistorie for dansk økonomi. Det viser, at de danske virksomheder kan klare sig internationalt og har succes med at sælge varer og services i udlandet«, siger underdirektør i Dansk Industri, Kent Damsgaard til avisen.

Men det er ikke kun godt nyt.

»Det er jo ikke kun tale om et tilvalg af udlandet, men også et fravalg af Danmark. Det er i stigende grad de danske filialer, der taber kampen om jobbene«, siger Kent Damsgaard.

Lektor ved handelshøjskolen CBS i København Martin Jes Iversen er enig.

»Set ud fra virksomhedernes og aktionærernes synspunkt er det selvfølgelig fantastisk, at de danske virksomheder har formået at gribe globaliseringens muligheder og sætte et aftryk i udlandet. Men på den anden side er det trist, at det ikke er mere interessant at investere i Danmark. Det store spørgsmål er, hvad der skal til for at vende den her udvikling«.

Og tendensen med at hyre ansatte i udlandet ser ud til at fortsætte.

Dansk Industri har spurgt 442 virksomheder i sommeren 2011, og her svarere et flertal, at de de i perioden frem mod 2015 i stigende omfang vil oprette produktionsarbejdspladser i udlandet, og at ingen virksomheder vil trække aktiviteter hjem til Danmark.

Dermed får regeringen svært ved at nå sit mål om 150.000 nye job i det private erhvervsliv.

Finansminister Bjarne Corydon (S) mener, at det ville være forkert at se de mange danske job i udlandet som en modsætning til job i Danmark.

»Man skal huske på, at det ikke nødvendigvis er et nulsumsspil, når danske virksomheder vokser og ansætter på andre markeder, for det kan også betyde flere arbejdspladser herhjemme«, siger finansministeren.

Han står fast på, at målet med 150.000 nye job er realistisk, hvis blot opsvinget kommer.

»Vi skal booste konkurrencekraften, så ordrer og investeringer ikke suser forbi Danmark. Det gør vi noget effektivt ved nu. Vi sikrer, at Danmark har stærke virksomheder med kompetente ansatte, der kan give tyskerne og svenskeren kamp til stregen«, siger Bjarne Corydon til Politiken.