Virksomheder sender Kolding i top 10

Kolding Kommune er gået fra en 18. plads i 2012 til en 10. plads i år.

- Undersøgelsen bygger i høj grad på virksomhedens opfattelse af os. Så jeg tager det som stor tilfredshed med tætte kontakt vi har fået til erhvervslivet, siger Koldings borgmester, Jørn Pedersen.

Det er Kolding Kommunes tredje top ti placering på fire år. Jørn Pedersen tror, det er muligt at forbedre 10. pladsen, da der er flere tiltag på vej, som ikke når at tælle med i årets undersøgelse.

- Der er skattelettelser på vej til erhvervslivet i Kolding Kommune, da dækningsafgift sænkes, vi udbyder i fagentrepriser og vi ændrer sammensætningen af vores gebyr for byggesager, så de velforberedte ansøgninger og virksomheder slipper billigere. Det håber vi erhvervslivet vil tage godt imod, forklarer han.

Bedre information til erhvervslivet

Der eksisterer andre lignende benchmark-undersøgelser af kommunernes erhvervsvenlighed som rangerer kommunerne forskelligt, så én undersøgelse gør det ikke alene.

I DI's undersøgelse vægter virksomhedernes vurderinger højere end de reelle fakta og statistiske data. Derfor handler det også om at fortælle om de gode forhold ved at have en virksomhed i Kolding.

- Vi har tidligere set, at vores erhvervsliv ikke vidste, at vi har aftenåbent i en vuggestue. Nu har vi udvidet med aftenåbent i en række børnehaver, netop for at tilgodese familier, der har skiftende arbejdstider i vores virksomheder og butikker. Sådan et budskab skal vi sikre kommer ud på hver eneste arbejdsplads, slutter Jørn Pedersen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip