Virksomheder vil ikke flytte for lavere skat

Samtidig med at den danske regering sænker selskabsskatten fra 25 til 22 procent, viser en ny britisk undersøgelse, at langt hovedparten af virksomheder ikke vil flytte til et andet land alene for at slippe billigere i skat, skriver Information.

Det britiske revisions- og konsulentfirma Grant Thornton har spurgt mere end 3.450 virksomhedsledere i 44 lande, og her svarer 67 procent, at de ikke ville flytte deres virksomhed til et andet land, uanset hvor meget selskabsskatten sænkes.

For Danmark er tallet endnu højere. Her er det 77 procent af de adspurgte virksomheder, der svarer, at de ikke ville flytte, ligegyldigt hvor lav selskabsskatten er, skriver Information.

- Nogle sektorer, såsom den finansielle, er lydhøre over for skatteincitamenter, men for andre sektorer er det helt klart ikke tilfældet. De tager beslutninger baseret på andre faktorer, såsom infrastruktur, arbejdsstyrke og markedsanalyse, siger John Christensen, direktør i den britiske organisation Tax Justice Network, til Information.

Dagens Gossip