Vis ikke din tipskupon på nettet: Svindlere henter din gevinst

Det virker måske som en storslået ide at vise din vinderkupon på Facebook, men ideen falder prompte til jorden, når du opdager, at nogen har hentet din gevinst før dig, som følge af din facebookanoncering. Unfair play, kan den nye tendens passende kaldes.

Virkeligheden er den, at tyve holder øje med dig på nettet og kan aflure vigtige oplysninger fra dine tipskuponer, skriver MetroXpress.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Danske Spil kan fortælle om flere retmæssige vindere af tipskuponer, som har fået sig en grim overraskelse, når genvinsten skulle hentes. Der har nemlig allerede været en person og hæve de vundne penge.

- Det er desværre noget, vi er stødt på i vores forhandlerservice, siger Karen Minke, kommunikationsmedarbejder hos Danske Spil, til avisen.

I disse tilfælde har spilleglade danskere for det meste uploadet billeder af deres vinderkuponer på sociale medier. Ved at nærstudere billederne kan vinderkuponens id-nummer ses, og det er, der kriminelle personer, der benytter sig af.

LÆS OGSÅ: Se Danmarks 10 største Lotto-gevinster

- Der sidder et id-nummer på kuponen, som forhandleren kan taste ind manuelt, hvis scanningsnummeret er beskadiget, og det er årsagen til, at nogen har fået ubetalt uretmæssige gevinster, siger Karen Minke.

Men fortvivl ikke, der er håb forude, hvis din gevinst er blevet hentet af andre end dig. Ifølge Karen Minke kan du, med den originale kvittering i hånden, ringe til Danske Spil og få din gevinst. Pengene bliver trukket fra forhandleren, som i første omgang ubetalte pengene til den falske vinder. Forhandleren skal nemlig kræve at se en original kvittering, inden pengene udbetales.     

Dagens Gossip