Vismænd: Regeringens politik fører til overbeskatning

»En sådan overbeskatning i forhold til det forudsatte udgiftsniveau er næppe en situation, der er optimal for befolkningen,« står der ifølge avisen i forårsrapporten, hvori vismændene - modsat regeringens politik - anbefaler, at finanspolitikken lempes med op mod 12 milliarder kroner i 2014, og at regeringen slækker på kravene til det offentlige underskud for at sætte gang i væksten.

»Det er godt at spare op og at være holdbar, men sparer man for meget op, så er man overholdbar. Det betyder, at man omfordeler fra de nuværende til de fremtidige generationer,« siger professor David Dreyer Lassen fra Københavns Universitet til Børsen.

Finansminister Bjarne Corydon (S) afviser dog blankt kritikken af overholdbarhed samt at ændre kurs.

»Målet om en positiv holdbarhedsindikator i regeringsgrundlaget er valgt for at sikre reel troværdighed om den langsigtede finanspolitik,« siger han.

Vismændenes kritik støttes ifølge Børsen af blandt andre professor Bo Sandemann Rasmussen fra Aarhus Universitet, Mads Lundby Hansen, cheføkonom i Cepos, og Martin Madsen, finanspolitisk ekspert i fagbevægelsens økonomiske tænketank AE.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip