Vitaminpiller og læbestift pynter på Matas-omsætning

Kunderne tog lidt færre varer med hjem fra Matas-butikkerne i første halvdel af regnskabsåret 2015/2016, hvor omsætningen generelt faldt en smule. Det fremgår af Matas' regnskab for andet kvartal.

Der var dog nogle produktkategorier, hvor salget steg, og det var især varer som læbestifter og vitaminpiller, der trak det samlede billede op.

- En fortsat positiv udvikling inden for salget af selektiv kosmetik og helseområdet blev i 2. kvartal delvist modsvaret af en nedgang i salget af hverdagsprodukter til personlig pleje, siger Terje List, administrerende direktør i Matas, i regnskabet.

- Det glæder os at vi, trods en begrænset underliggende omsætningsvækst, har fastholdt vores høje indtjeningsniveau, tilføjer han.

Matas landede i 2. kvartal af 2015/16 en samlet omsætning på 783,2 millioner kroner svarende til et fald på 1,2 procent i forhold til 2. kvartal 2014/15. Omsætningen i 1. halvår 2015/16 faldt tilsvarende 0,6 procent til 1,6 milliarder kroner.

Vitalområdet, der omfatter vitaminer, mineraler, kosttilskud og sundhedsrelaterede fødevarer havde fremgang i omsætningen på 5,5 procent i 2. kvartal.

Beautyområdet, som dækker over skønhedsprodukter og produkter til personlig pleje, steg 0,7 procent i forhold til 2. kvartal 2014/15, mens salget af "selektiv kosmetik" voksede 2,1 procent.

Trods den svagt faldende omsætning i Matas blev bundlinjen forbedret. Resultatet før skat efter de første seks måneder i regnskabsåret landede på knap 207 millioner kroner mod 181 millioner i samme periode sidste år.

Matas har nok penge i kassen til at sende nogle tilbage til ejerne. Derfor starter materialistkæden et aktietilbagekøb på 125 millioner kroner, der vil løbe frem til 18. maj 2015.

- Det er glædeligt, at vi skaber pengestrømme, så vi kan igangsætte et nyt betydeligt aktietilbagekøbsprogram, siger Matas-chef Terje List i regnskabet.

/ritzau/

Dagens Gossip