Vitello kommer til Kolding

Tusindvis af børn har det seneste år lært Vitello at kende gennem Kim Fupz Aakesons bøger om drengen med det skøre navn. Bøgerne bruges flittigt i de første skoleklasser, ligesom de er nogle af de mest populære børnebøger på biblioteket og som højtlæsning derhjemme.

Foreløbig har Kim Fupz Aakeson udgivet 14 bøger om Vitello og det er på baggrund af disse at Louise Schouw Teater som det første skabte teaterforestillingen ”Vitello”.

Vitello hedder Vitello, fordi mor har boet i Italien i to måneder, dengang hun var meget ung og vist også meget smuk. Men nu bor Mor i Danmark i et rækkehus ved siden af ringvejen, hvor der kører mange biler. Man kan sige meget om Vitello, men kedeligt bliver det aldrig.

Vitello er nemlig ikke ret god til at kede sig, så han skal nok finde på noget - enten sammen med de irriterende tvillinger Max og Hasse eller sammen med møgungen William eller også bare sammen med sig selv. Som oftest falder hans (for ham) logiske udfald uheldigt ud til stor morskab for publikum.

Vitello prøver hele tiden at finde balancen mellem sin egen logik og kravene fra den kontante men også kærlige mor, som elsker popsange, hvidvin og spaghetti med riveost.

Vitello er en forestilling, der er fyldt med hverdagsrealisme og skøre replikker, som rigtig sætter gang i lattermusklerne hos børn såvel som voksne.

Forestillingen er produceret og instrueret af Louise Schouw Teater der med årene er blevet et af de største turnerende teatre i landet med over 300 opførsler årligt. Teatret har kontor og lager på Aveny T på Frederiksberg Alle men har hele Danmark som teaterscene.

Teatret har tidligere haft stor succes med deres opsætning af ”Antboy”, der lige nu nyder stor succes som spillefilm.

Vitello kan opleves den 16. marts klokken 11 på Nicolai Scenen i Kolding. Billetter kan købes på www.nicolaiforborn.dk.

Dagens Gossip