Vittinghus erobrer håneret i danskerduel

Sammen med Jan Ø. Jørgensen udgør de to badmintonspillere Viktor Axelsen og Hans-Kristian Vittinghus Danmarks elite i herresingle. På den baggrund var der lørdag lagt op til en interessant duel mellem netop Axelsen og Vittinghus i semifinalen af London Grand Prix Gold i Queen Elizabeth Olympic Park.

Hans-Kristian Vittinghus og Victor Axelsen var på forhånd seedet som henholdsvis nummer to og tre i turneringen, så der var lagt op til en tæt duel mellem de to danskere, der kender hinanden ud og ind.

Det var dog 27-årige Vittinghus, der kom bedst ud af hullerne og bragte sig foran 5-1, inden 19-årige Axelsen fik udlignet til 8-8. Blot for at se Hans-Kristian Vittinghus stikke af endnu en gang til 16-10.

Men igen kæmpede Victor Axelsen sig flot tilbage og fik reduceret til 19-20, inden Hans-Kristian Vittinghus vandt næste bold og reddede første sæt hjem.

Billedet gentog sig i begyndelsen af andet sæt, hvor Vittighus igen kom foran 5-1, hvorefter Axelsen igen måtte grave dybt i kassen med fight for at komme tilbage i kampen.

Han kom tilbage til 16-16, men igen gav Hans-Kristian Vittinghus svar på tiltale mod sin otte år yngre landsmand. Hans-Kristian Vittinghus vandt sættet 21-18 og er dermed klar til finalen i London Grand Prix Gold.

Her møder han enten kineseren Houwei Tian, som torsdag slog topseedede Jan Ø. Jørgensen ud af turneringen, eller englænderen Rajiv Ouseph.

Klar til finalen er også den danske damedouble Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl, der forsvarede deres position som topseedet i semifinalen mod Mingtian Fu og Yu Yan Vanessa Neo fra Singapore, som danskerne slog 22-20, 21-19.

Dagens Gossip