Vittinghus fightede forgæves mod kinesisk favorit

Med Hans-Kristian Vittinghus' forventede kvartfinalenederlag til den kinesiske storfavorit Chen Long er samtlige danske herresingler færdige ved årets All England-turnering.

Den 28-årige dansker kæmpede ellers forbilledligt for overlevelsen ved den prestigefyldte turnering i Birmingham, og det endte med et hæderligt nederlag i tre sæt, 21-15, 11-21, 14-21.

Vittinghus gik uimponeret til værks mod den andenseedede kineser, og han vandt overraskende let første sæt. Et sæt, som nordjyden førte fra start til slut.

Desværre satte Chen Long tempoet op i andet sæt, som kineseren overbevisende vandt med 21-11.

I tredje sæt fik Vittinghus en forfærdelig start og kom lynhurtigt bagud med 1-6. Men på imponerende vis fightede den undertippede dansker sig tilbage i opgøret og kom på 7-6.

Men Chen Long strammede grebet og tog sættet med 21-14, og han sikrede sig dermed sejren efter en time og 17 minutters spil.

På trods af kvartfinalenederlaget har Vittinghus formentlig allerede nået et af sine sæsonmål, nemlig at kvalificere sig til VM. Det kræver en plads blandt de 24 bedste på verdensranglisten i slutningen af april, og den skulle være så godt som hjemme nu.

Med Vittinghus' nederlag er mixeddoublen Kamilla Rytter Juhl og Mads Pieler Kolding de eneste danskere tilbage i All England-turneringen. De spiller senere fredag kvartfinale mod et sydkoreansk par.

/ritzau/

Dagens Gossip