Vivien Leighs arkiver åbnes for offentligheden

Til efteråret begynder museet at udstille en del af de dokumenter, fotos og andre effekter, samlingen rummer.

Det sker som optakt til 100-årsdagen for »Borte med blæsten«-stjernens fødsel og museumsdirektør Martin Roth glæder sig til at fremvise de mange sjældenheder, der er en gave fra den legendariske skuespillerindes børnebørn.

»Vivien Leigh er utvivlsomt et af de største film- og teaternavne, Storbritannien nogensinde har fostret, og sammen med Laurence Olivier forbliver hun sin tids lysende stjerne. Derfor er vi lykkelige for at overtage hendes arkiv og modtage det intakt netop i år, hvor hun ville være fyldt 100«, lyder det i en udtalelse fra Roth.

Den gudesmukke skuespillerinde blev verdensberømt for rollen som Scarlett O’Hara i »Borte med blæsten«, men fik også stor ros for sin præstation i film som »Lady Hamilton« og »Omstigning til Paradis«. Det var imidlertid på scenen hun fejrede sine største kunstneriske triumfer - ofte i samspil med sin mand Laurence Olivier.

Parrets forhold var datidens Brangelina-historie, men 21 års stormende romantik endte med skilsmisse i 1960, da en fysisk svækket og udmattet Olivier måtte give op over for sin elskede hustrus sindslidelse. De bevarede dog en nær forbindelse til hendes død.

Leigh kom til verden i Indien den 5. november 1913 og døde af tuberkulose i juli 1967, kun 53 år gammel.

Dagens Gossip