VKO forventer at barbere skoledagen ned

»Jeg tror, det næste skridt bliver hele spørgsmålet om skoledagens længde. Hvor lang tid skal børnene gå i skole? Vi har jo et ønske om, at vores børn skal lære mere og dermed have flere timer i skolen, men samtidig også, at der skal være fritid,« siger næstformand, Kristian Jensen (V), der maksimalt vil have en skoleuge på 35 timer om ugen for de ældste elever.

Regeringen lagde i første omgang op til, at de ældste elever i folkeskolen skulle have 37 timers skolegang om ugen, men det er for meget, mener både Venstre, Dansk Folkeparti og de Konservative.

Endnu har det konkrete timetal ikke været på dagsordenen, men da aktivitetstimerne i udgangspunktet er dyrere end for eksempel matematiktimer, er der udsigt til en kortere dag.

»Vi har ikke diskuteret det samlede timetal endnu. Det, vi har diskuteret, er den store knast med aktivitetstimer. Nu er der skred i forhandlingerne, og på et tidspunkt skal vi diskutere timetal,« siger partiformand Lars Barfoed (K).

»Vi vil hellere have lidt færre timer og så god undervisningskvalitet end mange timer med dårlig kvalitet,« tilføjer han.

Dansk Folkeparti stejler også over en lang skoledag.

»Dansk Folkeparti har spillet ud med 8-14, og vi forventer jo også, at vi på et tidspunkt skal tale om det,« siger uddannelsesordfører Alex Ahrendtsen (DF).

Det forventes at forhandlingerne om folkeskolen fortsætter ind i næste uge.

Ifølge Kristian Jensen er der udsigt til store ændringer af regeringens udspil, men han holder fast i, at reformen vil blive en »markant ændring af folkeskolen«.

»Den reform, som regeringen lagde frem, er væsentligt forandret med det, som vi kræver, og som vi også har en forventning om, at vi kan få på plads,« siger han.

Dagens Gossip