VKO vil have flere penge fra Corydon

Det er meldingen fra Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti, der mandag for første gang mødes samlet med regeringen til forhandlinger om en vækstpakke til erhvervslivet.

På forhånd er forhåbningerne om at indgå en aftale allerede i dag slukket, da man stadig ikke er nået til enighed om besparelser på SU- og kontanthjælpsområdet, som skal være med til at finansiere vækstpakken.

»Nu handler første halvleg om at få SU- og kontanthjælpsreformerne gjort færdige, før man kan bruge pengene, og det er ikke helt på plads endnu,« siger Lars Løkke Rasmussen (V) inden dagens forhandlinger.

»Når der er klarhed over, at man kan finde de penge, vi er på jagt efter, så kan vi også finde ud af at bruge dem i fællesskab til en indsats mod grænsehandel og en bedre boligjob-ordning,« siger Løkke, der dog allerede nu efterlyser flere penge til initiativer.

»Som finansminister er knasten normalt, at dem, man sidder og forhandler, med ikke vil være med til at finde penge. Her er knasten den omvendte, nemlig at finansministeren ikke vil være med til at acceptere, at vi kan bruge de mange penge, som vi ville kunne finde sammen med ham,« siger Lars Løkke Rasmussen, der kritiserer regeringen for ikke at ville tage det nødvendige skridt.

»Det er fint, at selskabsskatten bliver sat ned. Det er godt for de store virksomheder og dem, der har et overskud, men for hovedparten af danske små- og mellemstore virksomheder, der hvor de private arbejdspladser rent faktisk er og skal skabes de kommende år, er der desværre ikke ret meget i det, regeringen har lagt frem,« siger han.

Det samme er meldingen fra formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl (DF).

»Vi vil gerne finde flere penge til at sænke energiafgifterne, fordi det er der, der ligger en del arbejdspladser, men regeringen siger, at der ikke er nogle penge at gøre godt med, blandt andet fordi de i forhandlingsforløbet har vist, at der er en EU-dom, der gør, at der skal findes 400 til 500 millioner kroner ekstra til SU til udenlandske studerende i Danmark,« siger han.

Kristian Thulesen Dahl håber dog, at man relativt hurtigt kan nå til enighed om første del af vækstpakken.

»Vi vil meget gerne have, at det her rykker hurtigt hen over brættet,« siger DF-formanden.

Dagens Gossip