VKO vil spare på at sende kriminelle hjem

Vi kan spare 275 millioner kroner på at sende kriminelle udlændinge hjem, og pengene skal gå til at styrke sikkerheden i danske fængsler.

Sådan lyder meldingen fra oppositionen, der mandag går ind til de politiske forhandlinger om fængslernes fremtid, skriver Berlingske.

Her kan justitsminister Morten Bødskov (S) se frem til at blive mødt med et samlet krav fra Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti om at sende udenlandske indsatte til afsoning i deres hjemlande frem for bag tremmer i Danmark.

Det vil angiveligt spare 50 millioner kroner i 2013 og 75 millioner kroner for hvert af de tre efterfølgende år, og pengene skal gå til at gøre livet tryggere bag de tykke fængselsmure, lyder det fra VKO.

- Der er fanger, som forsøger at overtage hele afdelinger i fængslerne, og det er selvfølgelig fuldstændigt uacceptabelt i et retssamfund, siger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, til Berlingske.

- Derfor skal fængsler og arresthuse sikres mod indsmugling, og der skal langt mere fokus på sikkerhed for de ansatte i Kriminalforsorgen, tilføjer han.

Justitsminister Morten Bødskov har ingen kommentarer til oplægget fra oppositionen, men den socialdemokratiske retsordfører, Ole Hækkerup, giver ikke meget for VKO's beregninger.

- Jeg synes, det er en fremragende idé at gøre, hvad vi kan, for at få skibet folk ud af vagten, så hurtigt vi kan, men det giver os ikke besparelser, siger han til Berlingske.

Formanden for landets fængselsbetjente, Kim Østerbye, fortæller, at vi i øjeblikket sender fire-fem udlændinge ud om året, og det er en meget langsommelig og bureaukratisk proces.

VKO vil ifølge Berlingske også kræve til de politiske forhandlinger, at udvisningsdømte indsatte ikke skal tilbydes resocialisering.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip