VM-bronzevinder takker af på hollandsk landshold

Skrevet af admin

03/10/2014

Dagens topnyheder

Det er slut med at trække den orange spillerdragt over hovedet for hollandske Dirk Kuyt.

Efter 104 landskampe og flere VM-succeser skal Kuyt fremover heppe på sit land som tilskuer i stedet for at repræsentere det på banen.

Det oplyser spilleren selv ifølge den hollandske avis De Telegraaf.

- Det er et svært farvel for mig, siger Fenerbache-spilleren.

- Med et slag er jeg ikke længere landsholdsspiller, men oranjefan (oranje er kælenavnet for det hollandske landshold, red.), tilføjer han.

Selv om Kuyt selv har talt realistisk om, at hans tid på landsholdet har været ved at rinde ud, kommer udmeldingen som et lyn fra en klar himmel for de hollandske fans, efter at den hårdtarbejdende offensivspiller spillede et flot VM i Brasilien i sommer.

Holdet vandt bronze, og Dirk Kuyt var også med ved VM i 2010, da Holland vandt sølv.

Det er den ringe udsigt til spilletid, der har vejet tungt i Kuyts beslutning, som han kalder en af de sværeste i sin karriere.

Ifølge De Telegraaf er veteranen også tydeligt berørt, da han fortæller om sit landsholdsfarvel.

- Det er stadig meget nyt. Hvad kommer jeg til at savne? Alt. Men måske særligt gåsehuden, når nationalsangen bliver sunget. Jeg har spillet for mit land, og det er den største ære. Det er jeg meget taknemmelig for, siger Kuyt.

Den 34-årige hollænder fik sin landsholdsdebut for 10 år siden, da Holland slog Liechtenstein 3-0.

I flere år var den offensive arbejdshest Dirk Kuyt synonym med Liverpool, men han skiftede i 2012 til den tyrkiske klub Fenerbache, da han fik svært ved at tilkæmpe sig en fast plads i startopstillingen på Premier League-holdet.

Før Kuyt kom til Liverpool, spillede han for FC Utrecht og Feyenoord i den hollandske Æresdivision.

/ritzau/