VM-drama: Spanske verdensmestre sender Danmark ud

28/01/2015

Mere dramatisk kunne det næsten ikke blive, da Danmark efter en heroisk indsats tabte kvartfinalen 24-25 til de forsvarende verdensmestre fra Spanien.

Den spanske verdensstjerne Joan Canellas stod for den afgørende scoring få sekunder før tid.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson fik i hele kampen testet sit mandskab til det yderste. Og det var ærgerligt, at holdet akkurat ikke bestod.

Det blev en meget jævnbyrdig affære i første halvleg, hvor ingen af holdene havde held med at ryste modstanderen med en føring på mere end to mål.

Anders Eggert fik en forrygende start med fem af de første syv danske scoringer til først 6-4 og siden 7-6-føring. Han endte på seks mål i de første 30 minutter, heraf var fire mål på straffekast.

Ingen af holdene havde nemt ved at score fra bagkæden, og effektiviteten hos Danmarks bedste skytter Mikkel Hansen, Rasmus Lauge og Mads Christiansen var rystende ringe i den periode.

Kasper Søndergaard og Mads Mensah Larsen blev kastet i ilden, men de havde også problemer med bryde igennem det kompakte spanske forsvar.

Og spanierne kom hurtigt tilbage, vendte kampen og bragte sig i spidsen med 10-8.

Meget afhang derfor af målmand Niklas Landin i den ende, og han stod en glimrende kamp, som holdt danskerne inde i opgøret.

Danmark udlignede til 10-10, og det lignede en spansk pauseføring, men Mikkel Hansen nåede akkurat at komme på tavlen til 11-11-udligning, inden pausefløjtet lød.

I anden halvleg kom Mikkel Hansen bedre i gang med fem vigtige scoringer på ni minutter, der gav Danmark en 18-16-føring.

Det gav holdkammeraterne tro på det hele, og Lauges afløser Mads Mensah bankede i den periode også to bolde i kassen.

Spanierne blev dog ved med at klø på og stresse de danske spillere i angrebet. Og i det spanske mål stod VM's måske bedste keeper Gonzalo Perez de Vargas.

Valero Rivero og Joan Canellas viste kølighed og smarte tricks i det bevægelige spanske angreb, og Danmark havde det svært i forsvaret.

Det betød en spansk føring på 21-19 og udskiftningen af Landin med Jannick Green i det danske mål.

Green kom straks ind og leverede en refleksredning, og kort efter kunne Mads Christiansen udligne til 22-22 med seks minutter tilbage.

Det blev også 23-23, og det var umuligt at forudse en vinder to minutter før tid. Det kunne tippe til begge sider på det stadie af kampen. Og det blev Spanien, der vandt kampen på vægtskålen.

I slutfasen fik den ellers rolige Gudmundsson sin første advarsel for brok, da Spanien bevarede bolden i et angreb efter en god dansk redning.

Gudmundsson tog en timeout, da danskerne virkede lidt rådvilde, og det hjalp også lidt i de afgørende slutminutter.

En befriende 24-24-udligning af Mads Mensah, som tog et kæmpe ansvar, da Mikkel Hansen blev mandsopdækket i slutsekunderne af den ordinære spilletid, var ikke nok.

Spanien var skarpest, klogest og dygtigst i slutfasen. Danmark skal nu spille placeringskampe om at blive nummer fem til otte ved VM.

I fredagens semifinale skal Spanien møde Frankrig, som slog Slovenien i sin kvartfinale. I den anden semifinale mødes Qatar og Polen.