VM er næstsidste chance for dansk OL-plads i 470 jolle

Der hviler et vist pres på Balder Tobiasen og Magnus Jung Johansen, når VM i 470 jolle skydes i gang 10. oktober.

De to danskere er eneste rød-hvide repræsenter i vandet i disciplinen, og dermed repræsenterer de det næstsidste håb for at sikre en dansk OL-plads.

470 jollen er ifølge Danmarks Idrætsforbund (DIF) den eneste bådklasse, hvori Danmark ikke har sikret sig en kvoteplads til OL i Rio de Janeiro næste sommer, og der er ikke mange skud i bøssen tilbage.

Ud over VM i israelske Haifa i den kommende uge er Princess Sofia Regatta i april 2016 sidste mulighed, og her er der kun en enkelt kvoteplads på spil. Ved VM er der kvotepladser til seks både.

En af dem skal Balder Tobiasen og Magnus Jung Johansen forsøge at sejle sig til med en topplacering.

Der kan kun opnås én kvoteplads per nation, så skulle en nation få to både i top-6 ved VM, vil en placering lige uden for top-6 måske også kunne række.

Danmark er ikke repræsenteret i kvindernes 470 jolle ved VM.

En kvoteplads betyder, at OL-pladsen er tildelt den givne nation. Herefter udpeger landets idrætsforbund, hvem der skal repræsentere landet ved OL i den pågældende disciplin.

Dermed er en sikret OL-plads til de to danske sejlere ved VM ikke ensbetydende med, at de også selv sidder i båden, når det går løs i Rio næste sommer. Det afgøres først senere af DIF.

/ritzau/

Dagens Gossip