VM-fløj har trænet raketben i Sønderjyske

Skrevet af admin

14/01/2015

Dagens topnyheder

Casper Ulrich Mortensen har de seneste måneder fået håndboldglæden tilbage efter skiftet fra Bjerringbro-Silkeborg til Sønderjyske, hvor det er blevet til masser af spilletid.

Inden da sad venstrefløjen meget på bænken i BSV, efter at Stefan Hundstrup i sommer kom til fra KIF Kolding København og blev foretrukket som førstevalg. Så skiftet til Sønderjyske var logisk.

- Det var for at få fuld spilletid i hver kamp og håndboldglæden tilbage. Det har jeg haft de sidste tre-fire måneder. Alle, som kender mig, ved, hvad jeg har brug for. Det er en træner, som giver mig tillid, og det har jeg fået nede i Sønderjyske.

- Det har været en fornøjelse at spille i Skansen foran næsten 2500 tilskuere hver gang. Og det er gået fint, så det er super, siger Mortensen.

Søndag blev han udtaget til VM i Qatar i en trup på 17 spillere, hvoraf 16 må spille. Hvis det ender med spilletid, så vil slutrunden også blive et udstillingsvindue for Mortensen, selv om det ikke er det primære mål.

- Jeg vil sige det sådan, at førsteprioritet er, at vi går ned og vinder alle de kampe, vi stiller op i. Det er det, vi kommer til en slutrunde for.

- Så må det andet komme bagefter. Jeg har sagt til min agent, at han må arbejde på sagen, og så har jeg fuld fokus på at repræsentere Danmark. Det er en fornøjelse hver gang.

- Jeg synes, at vi alle sammen er i rigtig god form og fungerer som en enhed. Vi kan bygge yderligere lag på hele tiden, og det arbejder vi meget med til træning, og det går rigtig godt, siger han.

Det har krævet hårdt arbejde at finde topformen inden VM, men den er ved at være der.

- Jeg synes, jeg har noget at bidrage med i kontrafasen. Mine raketben har haft fuld fart fremad de seneste måneder. Jeg har ikke løbet så meget kontra i hele mit liv.

- Jeg har lagt yderligere lag på min styrketræning og har taget ekstra løb efter træning, mens folk er gået hjem.

- Jeg har løbet og trænet for mig selv og givet den fuld gas. Jeg synes, jeg har toppet det på det rigtige tidspunkt, fastslår Mortensen.

Danmark spiller sin første kamp ved VM på fredag mod Argentina.

/ritzau/