VM-håndbold: De fire bedstes vej til medaljekampene

20/12/2013

Fredag spilles de to semifinaler ved VM i kvindehåndbold. Her er en oversigt over turneringens fire bedste holds vej til de afgørende kampe, der spilles i Beograd.

18.00: Serbien-Polen

Serbien:

* Åbnede VM mod Japan og fik uventet hård modstand, men Serbien vandt dog med to mål. I gruppen slog serberne også Danmark med et enkelt mål og måtte kun bøje sig for Brasilien.

* I 1/8-finalen endte det i endnu et drama, hvor serberne slog Sydkorea med et enkelt mål scoret i allersidste sekund og løste billet til kvartfinalen mod VM's store forhåndsfavoritter fra Norge. Serberne haltede her efter i første halvleg og var bagud ved pausen, men i anden halvleg vendte værterne kampen og vandt på imponerende vis 28-25.

Polen:

* Polakkerne tabte klart til både Spanien og Norge i gruppespillet, men i 1/8-finalen var polakkerne stærkest i en tæt kamp mod Rumænien, der blev slået med to mål.

* I kvartfinalen var Kim Rasmussens tropper ikke levnet store chancer for at sende Frankrig ud, men det var præcis, hvad der skete. Polen førte med tre ved pausen og vandt kampen 22-21. Et historisk resultat for polsk kvindehåndbold. Polen er VM-turneringens største positive overraskelse.

20.45: Danmark-Brasilien

Danmark:

* Den indledende gruppe var en noget blandet fornøjelse for det unge danske hold. Tre pligtsejre over Kina, Japan og Algeriet blev fulgt op af nederlag til Serbien og fredagens modstandere fra Brasilien, der vandt det første opgør mod Danmark med fem mål. I 1/8-finalen vandt danskerne lidt overraskende over de forsvarende europamestre fra Montenegro i et tæt drama med et hav af tekniske fejl.

* I kvartfinalen fik danskerne omsider gang i kontraspillet og var klart bedst i de første 20 minutter, hvor Tyskland haltede gevaldigt efter. Men tyskerne fik udlignet til 17-17 ved pausen, og helt frem til slutfasen lugtede det af tysk sejr. Men en tysk afbrænder og en flot dansk slutspurt sikrede dansk 31-28-sejr - og giver grund til optimisme forud for semifinalen, hvor der er revanchemulighed mod Brasilien.

Brasilien:

* Brasilien har aldrig været en håndbold-stormagt, men de senere år har sydamerikanerne været tæt på, og 2013 blev året, hvor Brasilien nåede helt frem til medaljekampene. Brasilien er som det eneste af de tilbageværende hold stadig ubesejret ved dette VM.

* I den indledende gruppe vandt Morten Soubaks blandt andre over Danmark og over værterne fra Serbien, som begge er klar til i semifinalerne. I 1/8-finalen fik Holland store klø, hvorefter Brasilien blev hårdt presset af Ungarn i kvartfinalen. 26-26 endte kampen, og efter to gange fem minutters forlængelse var det stadig lige. Der måtte derfor yderligere 10 minutters håndbold til, inden brasilianerne kunne juble.