VM i håndbold: Pytlick vil spare spillere mod Algeriet

Det danske kvindelandshold skal op mod Algeriet i sin tredje VM-kamp i aften, men landstræner Jan Pytlick er allerede begyndt at tænke frem mod onsdagens meget vanskeligere opgave mod Serbien.

Algeriet bør ikke volde danskerne nogen form for problemer, og derfor går Pytlick og tumler med overvejelser om, hvem der bedst kan trænge til en pause, og hvem der har brug for at få skudt sig yderligere varm mod nordafrikanerne.

- Serbien fylder i mit hoved på den måde, at jeg vil meget gerne give nogle pauser, hvis jeg kan i løbet af Algeriet-kampen, siger Jan Pytlick.

- Men det er også sådan, at hvis du er godt kørende, kan det godt være, at det slider på dig, men du fylder også op med selvtillid. Det er en balancegang, siger landstræneren.

Han erkender, at han ikke har set så mange af Algeriets kampe, men han ser frem til at møde et hold, danskerne aldrig har stået over for før.

- Det er et spændende at se en afrikansk nation, der egentlig spiller meget europæisk. De dækker selvfølgelig offensivt, men deres angrebsopbygninger ligner meget dem, vi bruger i Europa.

- Jeg synes egentlig, at det er et fint hold. De kan godt være med i begyndelsen, men så bliver de ramt af det der med, at de skal skifte ud, og så begynder modstanderen at trække fra dem. Sådan forventer jeg også, det bliver for os, siger Jan Pytlick.

Algeriet tabte 20-36 til Brasilien i den første kamp, mens det blev et endnu større nederlag i kamp to: 14-34 mod værtsnationen Serbien.

/ritzau/

Dagens Gossip