VM-kvinder tæver Sverige og stryger i kvartfinalen

13/12/2015

Håndboldfesten fortsætter nogle dage endnu for det danske kvindelandshold ved VM på hjemmebane.

Med en sejr på 26-19 over Sverige er danskerne klar til kvartfinalen onsdag, hvor de kommer op imod overraskelsen Rumænien.

Det var primært en vanvittig første halvleg, som sikrede Klavs Bruun Jørgensens tropper triumfen over naboerne.

Danmark førte hele 15-7 ved pausen, og selv om svenskerne i perioder tilspillede sig overtaget i kampens sidste 30 minutter, holdt danskerne sig i front.

Med hovedparten af verdensmestrene fra 1997 som entusiastisk heppekor viste danskerne allerede fra de første minutter bedre takter end i de seneste kampe.

Annette Hoffman og Janne Kolling må have været begejstrede for det langt mere målrettede kontraspil, som gav Danmark nogle nemme scoringer i matchens indledning.

Medvirkende var også et vellykket taktisk træk af landstræner Klavs Bruun Jørgensen, der noget utraditionelt tog fløjspilleren nærmest bænken ud, når holdet skulle forsvare sig.

Det gav mulighed for at have fysisk svage Kristina Kristiansen med i forsvaret, og dermed fik danskerne en vigtig boldbærer i modangrebene.

Efter den forventede jævnbyrdige begyndelse kuldsejlede det svenske mandskab spektakulært i første halvlegs anden halvdel.

5-6 blev forvandlet til dansk pauseføring på 15-7, og svenskerne scorede ikke en eneste gang i de sidste 13 minutter af halvlegen.

Det var en helt vild afslutning på kampens første halvdel, og tribunerne gyngede bogstavelig talt, mens publikum trampede i guldbrædderne af begejstring.

Det var nemlig ikke bare en flot indsats på banen. Tilskuerne leverede også en fremragende præstation i Boxen, der vel for første gang ved VM var en ægte heksekedel.

Så ensidigt kunne det naturligvis ikke blive ved at være i anden halvleg, og det danske spil gled heller ikke lige så godt, men en storspillende Rikke Poulsen i målet sørgede for, at svenskerne ikke kom helt tæt på.

Klavs Bruun Jørgensen tog sin første timeout efter 44 minutter, da Sverige havde fået reduceret til 15-18.

Det blev i det hele taget en langt mere ujævn præstation efter pausen, hvor svenskerne med et mere offensivt forsvar fik forstyrret de danske angreb.

Men da Stine Jørgensen seks minutter før tid scorede til 22-17, lignede det en afgørelse, for svenskerne havde fortsat mere end vanskeligt ved at score.

Nu venter altså Rumænien i kvartfinalen. Rumænerne chokerede ved at sende de brasilianske verdensmestre ud i 1/8-finalen.