VM-kvinder vil vende vreden mod Montenegro

Skuffelsen var ikke bare stor efter blamagen onsdag aften mod Ungarn. Den var gigantisk.

VM-nederlaget på 22-29 var slemt i sig selv, men frustrationen over et kollektivt kollaps var faktisk større hos de danske håndboldkvinder.

Fredag gælder det Montenegro i den sidste indledende kamp, og kravet til danskerne er en sejr, hvis de vil videre som toer fra gruppen. Et nederlag fredag vil betyde en væsentlig hårdere 1/8-finale søndag.

- Forhåbentlig kan vi vende det til en vrede over indsatsen og komme med ekstra power næste gang. Ungarn fik en ordentlig afklapsning af Montenegro og kom med fuld hammer mod os. Serbien spillede for fuld hammer mod Montenegro og fik klø af os.

- Forhåbentlig er det os, der rejser os mod Montenegro, siger målvogter Rikke Poulsen.

Hun har svært ved at huske en landskamp, hvor Danmarks indsats har været ringere eller på niveau med det, der blev leveret onsdag.

- Men måske er det meget godt, vi ramte sådan en kamp nu og kan sige, det skal ikke ske igen. Og det positive må være, at det forhåbentlig ikke kan blive værre, siger hun.

Eneste lille lyspunkt så Rikke Poulsen i Anne Mette Hansens indhop mod slutningen af kampen, hvor det kun var et spørgsmål om, hvor stort nederlaget skulle være.

- Anne Mette Hansen kom ind, gik mod mål og spillede lidt med musklerne, siger Rikke Poulsen.

Anne Mette Hansen scorede på tre af fire forsøg, men den personligt godkendte indsats hjælper ikke på helhedsindtrykket.

- Det gør ondt helt ind i hjertet. Alt gik galt. Vi løb inde i en boble, vi ikke kunne komme ud af. Det er skuffende, og nu må vi bare rejse os mod Montenegro, siger hun.

Anne Mette Hansen håber, hun og resten af spillerne kan levere en ny håndboldfest, som det skete i de første tre VM-kampe, når Montenegro venter fredag.

Om opskriften så er at glemme Ungarn-kampen, eller om det onde skal fordrives ved at se pinslerne igen og igen på video torsdag, ved hun ikke.

Det bestemmer træner Klavs Bruun Jørgensen. Men kan hun slippe for at se Ungarns festforestilling torsdag, vil det passe hende fint.

- Jeg har ikke lyst til at se den igen, så bliver man bare i dårligt humør, siger hun.

/ritzau/

Dagens Gossip