VM-landsholdet: Hjemmebane er en fordel - ikke et pres

De danske håndboldkvinder føler ikke noget særligt pres på deres skuldre, når de lørdag aften tager hul på VM foran 12.000 forventningsfulde landsmænd i Herning.

Sådan lyder i hvert fald udmeldingen fra flere danske spillere umiddelbart inden den første VM-kamp mod Japan.

- Presset kommer udefra, vi synes bare, det er fedt at spille håndbold. Man skal se på det gode: Det, at der er så mange mennesker i hallen, og folk vil os det så godt, og det skal vi tage med, lyder det fra playmaker Lotte Grigel.

Også landsholdets rutinerede venstrefløj Ann Grete Nørgaard ser frem til, at holdet skal spille alle sine kampe i Boxen i Herning.

- Selvfølgelig skal vi præstere, men det skal vi jo altid. Jeg synes bare, at det er fedt at spille på hjemmebane, og det skal give os et boost, lyder det fra Ann Grete Nørgaard.

Hun skal dele spilletid med venstrefløjen Maria Fisker, der for alvor er tilbage efter næsten et halvt års pause med en alvorlig hjernerystelse.

Fisker glæder sig også til at mærke det danske publikums støtte.

- Det gør jo, at vi får en kæmpe opbakning, og det skal vi tage det positive med fra. Vi skal nyde, at vi får så mange mennesker i ryggen. Jeg oplever det ikke som et pres. Jeg ser det kun som noget positivt, siger Maria Fisker.

En af de spillere, der gerne skal have et godt VM, hvis Danmark skal have succes, er højrebacken Line Jørgensen. Hun var også med, da Danmark i 2010 var vært for EM.

- Man fik helt kuldegysninger af bare at varme op. Derudover husker jeg den opbakning, man fik af at være på hjemmebane. Jeg tror, den var med til at give os selvtillid, og det kan være med til at løfte os, siger Line Jørgensen.

Siden Danmark blev tildelt værtskabet ved årets VM-slutrunde, har der været lagt op til, at holdet skulle toppe i turneringen foran eget publikum.

Men nu, hvor de første kamp banker på døren, er det svært at få klare målsætninger fra landsholdets aktører.

- Det er svært at sige, for det er jo vind eller forsvind-kampe, når man har spillet puljen. Der er rigtig mange gode hold, og man skal bare være der 100 procent i de kampe, hvor det gælder, siger den danske playmaker Kristina Kristiansen.

Heller ikke målmand Sandra Toft vil komme med en klar udmelding.

- Jeg håber, vi kan gøre det så godt som overhovedet muligt. Men det er jo et nyt projekt det her - med to helt nye trænere. Det bliver noget med en kamp ad gangen, siger hun.

Danmarks kamp mod Japan begynder klokken 20.45.

/ritzau/

Dagens Gossip