VM-medaljer i bueskydning skal afløse skidt dansk start

VM i bueskydning i København har været i gang siden mandag, og en række danskere har været i aktion. Det har dog været en blandet fornøjelse.

Blandt andet formåede den regerende verdensmester i OL-disciplinen recurve, Maja Jager, ikke at forsvare sin VM-titel, da hun tidligt røg ud af turneringen, uden at kvalificere sig til OL i Rio.

Hun gik heller ikke videre med dameholdet i recurve, og fredag manglede Casper Lauridsen heldet til at kvalificere sig til OL i Rio.

Bedre gik det imidlertid for Stephan Hansen, der torsdag kvalificerede sig til mændenes individuelle compound-finale.

- Vi kommer skuffende fra start med dameholdet og Maja Jager, men derfra tog det fart, siger sportschef i Bueskydning Danmark, Allan Grønkjær.

Han mener, at Maja Jagers nedtur i høj grad skyldes det meget stærke felt.

- Med lidt held var hun kommet i top-otte. Hun rammer ikke helt sin topform, hvor hun ryger ud til en meget stærkt skydende modstander. Det ligger i spillets natur. Hvis du ikke er der 100 procent, kan du altså møde en modstander, der slår de bedste på dagen.

Maja Jagers næste mulighed for at sikre OL-billetten bliver til EM i England næste forår.

Allan Grønkjær har stor tiltro til, at Stephan Hansen kan vinde finalen lørdag på Christiansborg Slotsplads.

- Som han skød i de indledende runder i går, (torsdag, red.), har han alle muligheder for at vinde guld. Han var stærkt kørende, hvor han skød de klart bedste pile på banen.

- Han har så meget ro i maven, at jeg mener, at han godt kan vinde guldmedaljen, tilføjer sportschefen.

Stephen Hansen får også muligheden for at vinde bronze i mændenes compound, når han sammen med Martin Damsbo og Patrick Laursen skal skyde om tredjepladsen lørdag eftermiddag.

- Holdet har erfaringen. De skal selvfølgelig præstere, men de har virkelig stor erfaring og sammen med Martin Damsbo og Stephan Hansens gode form, mener jeg, at de står rigtig stærkt til at løbe med bronzemedaljen, lyder det fra Allan Grønkjær.

Ifølge turneringsplanen skal Stephan Hansen skyde finale lørdag klokken 16.30, mens herreholdet skyder ved middagstid.

/ritzau/

Dagens Gossip