VM-profil: Vi skal stoppe med at undervurdere os selv

Fraset jubelåret 2010, hvor det danske ishockeylandshold for hidtil eneste gang nåede i VM-kvartfinalen, har Danmarks 13 år i A-gruppen næsten udelukkende handlet om at undgå nedrykning.

Men nu må det være på tide, at Danmark begynder at vinde de nøglekampe, der kan bringe landsholdet højere op i hierarkiet end de 13.- og 14.-pladser, der har været normen i de senere år, mener backen Jesper B. Jensen.

- Nu har vi så godt et hold, at vi kan tage et skridt videre. Selvfølgelig skal vi først undgå nedrykning, men vi bør kunne spille med om kvartfinalen.

- Vi skal sætte os højere mål og acceptere, at vi er et godt hold. Vi skal til at lave resultater i knald-eller-fald-kampene mod Norge og de andre mellemnationer, som man skal slå for at komme i kvartfinalen, lyder det fra Jokerit-forsvareren.

Han peger på, at fortællingen om landsholdet ikke rigtig er kommet videre end den evige kamp mod overmagten.

Med flere NHL-spillere på det danske hold, der i forvejen rummer spillere fra Europas største ligaer, er tiden inde til at kigge opad.

- Vi undervurderer nogle gange os selv. Medierne er også med til at kalde os en lille ishockeynation, men på papiret er vi altså ret godt med. Vi kan ikke kræve at komme i kvartfinalen, men vi kan kræve, at vi er med i kampen om det, siger Jesper B. Jensen.

Det første - og meget afgørende - skridt på vejen mod kvartfinalen kan tages lørdag eftermiddag, når Danmark åbner VM mod Norge.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip