VM-profiler vender hjem til sur bundkamp

Den ene fik sit landsholdsgennembrud og blev næstmest scorende dansker ved VM. Den anden etablerede sig som Danmarks vigtigste forsvarer. Og begge var de blandt de spillere, som landstræner Klavs Bruun Jørgensen særskilt roste efter VM-afslutningen.

Men når suset fra Herning har lagt sig, vender Anne Mette Hansen og Pernille Holmsgaard sammen med en tredje VM-spiller Anne Mette Pedersen hjem til en anderledes ydmyg hverdag i København Håndbold.

Den profiltunge hovedstadsklub roder rundt som nummer næstsidst i kvindernes håndboldliga med blot seks point efter de første ti kampe.

- Vi har haft en skidt start på sæsonen, og jeg har været skadet, så det har været frustrerende. Men nu skal vi prøve at tage noget af den selvtillid med, vi har fået ved VM, og se om vi ikke kan få skrabet nogle vigtige point sammen, siger Anne Mette Hansen.

Det 21-årige stortalent lavede i alt 36 mål i de ni VM-kampe, og hun blev rost fra alle sider efter en turnering, hvor hun fik vist, hvorfor hun i flere år er blevet regnet som et af dansk håndbolds mest lysende fremtidshåb.

- Jeg tror, at vores VM-indsats kan give os et boost hjemme i klubben. Nogle gange hjælper det også, at man lige kommer lidt væk og får hentet noget ny energi.

- Vi ved godt, at vi har et godt hold, vi har bare ikke fået det til at fungere. Vi spillede godt inden sæsonstarten, men fik nogle skader lige op til premieren. Det gav os et knæk, som vi ikke rigtigt fik rejst os fra.

- Men jeg synes, vi har vist, at vi har potentiale, siger Anne Mette Hansen.

Der bliver ikke meget tid til at lade batterierne op. Næste ligakamp kommer allerede 29. december, hvor københavnerne tager imod Nykøbing Falster med landsholdsspillerne Kristina Kristiansen, Mette Gravholt og Mette Iversen Sahlholdt.

- Mentalt er det lidt hårdt, fordi vi har været igennem en masse ting, så man skal lige trækkes op igen. Men når turneringen går i gang, skal vi nok være klar. Jeg håber da, at vi kan tage det vores gode spil ved VM med hjem, lyder det fra Pernille Holmsgaard.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip