VM-spillere er frustrerede over manglende disciplin

Skrevet af admin

13/05/2016

Dagens topnyheder

Naivt og udisciplineret dansk spil og et russisk mandskab i sprudlende spillehumør er en sprængfarlig cocktail, og det fik det danske ishockeylandshold tydeligt at mærke i 1-10-afklapsningen ved VM torsdag aften.

At danskerne kunne komme i problemer mod supermagten, var alle indforståede med, men det vækker frustration i den danske lejr, at man på intet tidspunkt formåede at sætte en prop i ydmygelsen.

- Der var lidt for dårlig disciplin, konstaterer backen Stefan Lassen.

- Der var for mange udvisninger og for mange tabte pucke de forkerte steder. Det var ikke godt nok, så enkelt er det.

- Ingen tvivl om, at vi mødte et supergodt hold, der er begyndt at få selvtillid og fart i skøjterne. Men vi gav dem nogle af målene og gjorde det for enkelt for dem. Det kan man ikke på dette niveau, det så vi igen i dag, siger den danske forsvarsspiller.

Landstræner Jan Karlsson kalder kampen "en ishockeylektion" for det danske hold.

Han er utilfreds med alt for mange pucktab i midt- og angrebszonen og efterlyser mere simpelt dansk spil.

- Cifrene betyder ikke så meget, men der er bidder i kampen, som vi skal tage lærdom af lynhurtigt inden kampen i morgen. Fire-fem af målene kom jo efter, at vi tabte pucken højt oppe på isen, siger Karlsson.

- Det handler om disciplin og ydmyghed. Det fik jeg også fortalt spillerne vældig tydeligt i løbet af kampen.

Kampens første par minutter forløb fornuftigt, men danskerne kom hurtigt på hælene, og da først toget kørte, var ingen i stand til at bremse det.

- Vi løb lige ind i gabet på dem hele tiden. I tredje periode ventede man bare på, at det skulle stoppe. Russerne løb rundt og havde det enormt sjovt, siger den danske kaptajn, Morten Green.

Danmark skal i aktion igen fredag aften, hvor modstanderen er Letland.

/ritzau/