VM-succes i Globen svigtet af TV3-seerne

Danmarks VM-succes på isen i Globen overstrålede seerinteressen.

Seertallet på TV3 Sport styrtdykkede sammenlignet med de seneste år. 55.000 danskere så i gennemsnit landsholdets syv kampe på kanalen TV3 Sport 1, mens 102.000 sidste år kiggede med på TV2 Sport, som TV3 Sport overtog i januar. Begge kanaler kan ses af knap halvdelen af befolkningen.

Seertallene fra VM i Stockholm er de klart dårligste i fire sæsoner, efter at man i 2010 oplevede stor folkelighed omkring landsholdet i Tyskland, hvor Danmark nåede kvartfinalerne. Her var snittet 165.000 med en rekord på 268.000 seere til kampen mod Hviderusland.

Tallene i år er overraskende lave, fordi flere af de normale sikre forudsætninger for gode tal har været til stede. VM-holdet med tre NHL-spillere præsterede det næstbedste nogensinde, og kampene har haft gunstige spilletidspunkter med kun én kamp kl. 12.15, som er det dårligste tv-tidspunkt.

Desuden startede turneringen perfekt med en føring mod Canada og et knebent nederlag mod VM-favoritterne (53.000 seere), og det plejer normalt at booste tallet.

Flest seere var der til den sidste puljekamp mod de senere verdensmestre Tre Kronor med Sedin-tvillingerne, nemlig 73.000, men det rækker kun til en 15. plads på listen over de mest sete danske VM-kampe i de seneste fire år.

Bundrekorden var mod Schweiz med 31.000, mens det første danske VM-point mod Tjekkiet blev set af 43.000 og nøglekampen mod Slovenien af 48.000.

VM 2014 spilles i Minsk i Hviderusland, og Danmark er her i pulje med Sverige, Tjekkiet, Canada, Slovakiet, Norge, Frankrig og Italien.

Den anden pulje består af Finland, Rusland, USA, Schweiz, Tyskland, Letland, Hviderusland og Kazakhstan.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip