VM-test: Danmark tager revanche med sejr over Sverige

11/01/2015

Danmarks håndboldherrer tager til VM i Qatar med en sejr og en god portion selvtillid i bagagen.

Søndag besejrede det danske hold Sverige med 28-19 i NRGi Arena i Aarhus. Det skete efter en imponerende indsats – ikke mindst i forsvaret - i den sidste kamp ved Totalkredit Cup, den afsluttende træningsturnering før VM.

Dermed fik Danmark revancheret lørdagens 29-30-nederlag til Island i Aalborg, og holdet vinder Totalkredit Cup efter to sejre og et nederlag.

Sejren blev grundlagt med en blændende indsats i første halvleg, som danskerne vandt hele 15-7.

Før kampen mod svenskerne var der ikke mindst fokus på det danske forsvar, der fortsat er i indkøringsfasen, og som lukkede 18 mål ind i første halvleg mod Island.

Sådan gik det ikke mod svenskerne, for der var en helt anden tænding i det danske forsvarsspil med brødreparret René og Henrik Toft Hansen i centrum i første halvleg.

Da nøglespillerne Niklas Landin og Mikkel Hansen modsat kampen mod Island brillerede, og den danske offensiv var velsmurt, blev svenskerne fuldstændig kørt over i de første 30 minutter.

Keeper Landin indledte med at parere et straffekast og havde mange redninger. Mikkel Hansen kæmpede som et vildt dyr i forsvaret, og stjernen scorede fem mål i kampen og skabte også plads til medspillerne offensivt.

Danmarks landstræner, Gudmundur Gudmundsson, meldte allerede ud før kampen mod Sverige, at Nikolaj Markussen ikke kommer med til VM, mens de øvrige 17 spillere i truppen tager til Qatar.

Markussen skal dog holde sig klar i Danmark som en reserve, der kan blive skiftet ind undervejs i slutrunden.

Det er meget lidt overraskende, at den 2,11 høje venstreback fra Skjern Håndbold blev fravalgt, eftersom han slet ikke kom på banen ved Totalkredit Cup.

Her greb Michael Damgaard til gengæld chancen på samme plads, og med sit opportunistiske og uforudsigelige spil viste ligatopscoreren fra Team Tvis Holstebro sig at være et glimrende alternativ til Mikkel Hansen.

Damgaard scorede fire gange i anden halvleg mod Sverige, hvor venstrefløjen Casper U. Mortensen også kom ind og scorede fire gange.

Når 17 spillere rejser med til Qatar, skyldes det nok også, at der fortsat hersker en smule usikkerhed om playmaker Bo Spellerbergs hælskade og noget mere usikkerhed om højrebacken Kasper Søndergaards skadede tommelfinger, der holdt ham ude af hele Totalkredit Cup.

Søndergaard er yderst vigtig for det danske angrebsspil, ligesom han aflaster sin backkollega Mads Christiansen, der også spiller i forsvaret.

Mads Christiansen bragede også igennem i den flotte første halvleg mod Sverige, hvor han scorede fem gange på Sveriges målmand, Johan Sjöstrand. Han faldt noget mere ud af billedet i anden halvleg, hvor han ikke scorede.

Danmark møder på fredag Argentina i den første kamp ved VM.