VM-tophold knockoutede Danmark

De undertippede danske spillere fightede det bedste, de havde lært, men Schweiz er ikke for ingenting VMs tophold og vandt med tre powerplay-mål 4-1 i en kamp, hvor Nicklas Jensen VM-debuterede med scoring, og Philadelphia-backen Oliver Lauridsen udgik med en skade.

Der var ikke spillet mere end et minut, da Oliver Lauridsen sendte et projektil på stangen, og uheldene fortsatte, da Frederik Storm få sekunder efter røg ud for en interference, og Luca Cunti scorede i powerplay tæt under mål på en retur fra Patrick Galbraith.

En chokstart for Patrick Galbraith at blive passeret på den første schweiziske chance.

Oliver Lauridsen mærkede allerede problemer med låret i første periode og fik behandling i pausen, men efter sit første skifte i anden periode blev han taget ud for ikke at forværre skaden.

I forvejen har Danmark Daniel Nielsen og Mads Christensen ude med skader, så holdet er hårdt ramt.

Det var også et powerplaymål, der gav schweizisk 2-0 føring midt i anden periode på en styring af den store forward Ryan Gardner foran mål.

Et godt fightende dansk hold fik fortjent reduceret med seks minutter tilbage af anden periode ved VM-debutanten Nicklas Jensen.

Han erobrede pucken bag det schweiziske mål og kæmpede sig ind foran Reto Berras bur, hvor han scorede i to tempi. Et flot energimål.

Klassekeeperen Reto Berra spiller i Biel i den schweiziske NLA (sammen med det 17-årige danske håb Nikolaj Ehlers), men skifter efter sommerferien til Calgary Flames.

Patrick Galbraith var ikke helt sagesløs ved 3-1 målet, scoret af Reto Suri i starten af tredje periode, og ved det fjerde schweiziske mål (det tredje i powerplay), er han så uheldig selv at sparke pucken ind.

Som bedste danske spiller kårede trænerteamet Stefan Lassen. Han spillede en god kamp, men nåede i sporten.dk's øjne ikke kollega Philip Larsens højder.

VM, Stockholm

Schweiz-Danmark 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip