Voksne skal igen betale for entré på store museer

Voksne skal igen til at have pungen op af lommen, når de besøger Statens Museum for Kunst og Nationalmuseet.

De fire borgerlige partier har indgået en aftale om at genindføre entrébetaling på de to museer.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

Ifølge aftalen mellem Venstre, De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti er der fortsat gratis adgang for børn og unge under 18 år på de to populære museer. Og der indføres en rabat for familier.

Museerne bad i efteråret 2015 kulturminister Bertel Haarder (V) om tilladelse til at genindføre egenbetaling for at få styrket deres økonomi.

Den frie entré har været gældende siden 2006.

- Vi ønsker at bevare den høje kvalitet, som man må forvente af Danmarks nationalgalleri, og det kan vi ikke i længden uden, at vi får mulighed for at øge vores indtægter.

- Vi har været meget glade for den frie entré til de faste udstillinger, men med indførelsen af entré kommer vi til at kunne spille en langt mere aktiv rolle i forhold til vores egen økonomiske situation, siger Mikkel Bogh, direktør for Statens Museum for Kunst i pressemeddelelsen.

Hans kollega på Nationalmuseet, direktør Per Kristian Madsen, tilføjer, at indtægterne fra entré kan sikre, "at Nationalmuseet kan opretholde sit høje kvalitetsniveau inden for formidling, forskning og bevaring".

Kulturminister Bertel Haarder mener, at det er fornuftigt at indføre entré.

- For de to museer vil det betyde, at de også i fremtiden kan tilbyde en høj faglig og formidlingsmæssig kvalitet.

- Det er den høje kvalitet, som er afgørende for den oplevelse, som gæsterne tager med hjem efter et museumsbesøg, siger kulturministeren.

/ritzau/

Dagens Gossip