Voksne under uddannelse ramt af lockouten

Og konsekvenserne kan være store. Ifølge avisen skal 16 mænd på AMU Vest i Esbjerg for eksempel have et obligatorisk kursus i overfladebehandling. Det tager kun to dage, men kurset er aflyst på grund af lockouten, og i stedet må mændene tilbage i arbejdsløshedskøen.

»Kan man så ikke bare tage kurset efter lockouten, kunne man spørge. Men så let er det ikke. Det er jo nu, de mangler ansatte, og det kan virksomhederne jo ikke vente på. Det er jo fuldstændig urimeligt. Tænk at måtte sige nej til et job, fordi man mangler to dages kursus,« siger Hanne Pontoppidan, formand for Uddannelsesforbundet, der organiserer lærere med statslig overenskomst, til Politiken.

Også direktør på AMU Vest Torben Pedersen er bekymret.

»Mange har en jobgaranti, når de møder op til et kursus, som vi udbyder. Men det kan vi så pludselig ikke hjælpe med. Eksempelvis i byggeriet, hvor der er massiv efterspørgsel. Og her frygter vi, at de job går til anden side - især udenlandsk arbejdskraft,« siger han.

Hanne Pontoppidan er især bekymret for de unge på ungdoms- og produktionsskolerne, og hun mener, de svage grupper burde være blevet beskyttet mod lockouten ligesom for eksempel handikappede børn.

»Det er unge, som er blevet svigtet gang på gang, og her er der nogle voksne, der prøver at bygge dem op. Den voksne skrider, og for de unge er det lige meget, om det er på grund af en lockout. Så hvorfor overhovedet involvere dem i lockouten? Det er at sætte en hel gruppes fremtidige tilhørsforhold til undervisningssystemet og arbejdsmarkedet over styr,« siger hun.

Ifølge henholdsvis Finansministeriet og Undervisningsministeriet er det kun de unge, som ved en lockout ikke kan klare sig selv eller ikke har et sted at vende hjem til, der er beskyttet.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) har garanteret, at hvis lockouten trækker ud, kan årskarakterer i stedet for afgangsprøverne overføres som afgangskarakterer. Dette er dog ikke en mulighed for de voksne, da de ikke får årskarakterer.

»Alle kursister vil få et eksamensbevis og vil ikke blive forsinket i et videre uddannelsesforløb,« forsikrer undervisningsministeren i en mail til Politiken.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip