Vold blusser op i Centralafrika: 127 dræbt siden fredag

Mindst 127 mennesker er blevet dræbt, og over 100 er såret i Den Centralafrikanske Republik i løbet af de seneste tre dage.

En stor del af drabene er begået i den nordvestlige del af landet, hvor den sekteriske vold hærger, siger landets Røde Kors.

- I Bozoum i nordvest har Den Centralafrikanske Republiks Røde Kors talt 97 dræbte, 107 sårede og 14.000 på flugt siden fredag, siger lederen af den lokale Røde Kors-afdeling, Antoine Mbaobogo, til AFP.

Mange af ofrene er civile, siger Røde Kors-lederen og tilføjer, at mindst 912 huse er blevet brændt ned under de seneste dages optøjer.

Ifølge Røde Kors er mange af ofrene i Bozoum døde under kampe mellem kristne militser og forhenværende medlemmer af den forbudte rebel-koalition Seleka, en primært muslimsk gruppe, der tvang regeringen fra magten i marts.

Sammenstødene er angiveligt brudt ud, efter at beboere havde stimlet sammen i gaderne for at vise deres glæde over, at præsident Michel Djotodia, lederen af Seleka, havde trukket sig fra posten som leder af landets overgangsregering.

Regionale ledere havde lagt pres på Djotodia for at få få ham til at træde tilbage, efter at det ikke er lykkedes for ham at få stoppet flere måneders sekterisk vold, der har tvunget en million mennesker til at flygte fra deres hjem.

Djotodia kom til magten i marts 2013, da en løs alliance af oprørsgrupper indtog hovedstaden.

Men efter måneder med magtmisbrug og vold udført af hans overvejende muslimske oprørere, der har dræbt hundredvis af mennesker, førte det til dannelsen af en kristen forsvarsmilits.

Frankrig har sendt hundredvis af soldater til Den Centralafrikanske Republik i et forsøg på at få skabt stabilitet, men uroen ulmer fortsat mellem rivaliserende bander og militser.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip