Vold og trusler hos metrobyggeriets hovedentreprenør

Blandt 123 ansatte har der været ni tilfælde, hvor medarbejdere har været udsat for fysisk vold, syv tilfælde af sexchikane, 16 tilfælde af mobning og seks tilfælde af trusler om vold. Og i de fleste tilfælde står ledelsen bag overtrædelserne, viser spørgeundersøgelsen ifølge avisen.

»Hver eneste dag er der trusler. Hvis man kommer for sent til et møde, råber chefen og truer med fyring. Strategien er ledelse gennem frygt«, siger en tidligere ansat til Politiken.

Staten er medejer af milliardbyggeriet, og transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) siger i en e-mail til avisen, at forholdene er uacceptable.

»Det er alvorlige forhold, der her kommer frem om forholdene for de ansatte i CMT. Det er godt, at Arbejdstilsynet har grebet ind,« skriver hun.

Metroselskabet har som bygherre det formelle ansvar for byggeriet. Selskabet oplyser, at det først er nu, det får kendskab til oplysningerne.

»De her oplysninger er foruroligende og helt uacceptable. Vores forventning er, at der bliver fulgt tæt op på det her, og det har CMTs ledelse nu taget initiativ til,« siger teknisk direktør Erik Skotting til Politiken.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip