Voldelige klovne skaber panik i Frankrig

Skrevet af admin

27/10/2014

Mest læste i dag

En 14-årig, der var iført klovnedragt, blev mandag anholdt nær Paris, fordi han havde forsøgt at overfalde en kvinde. Episoden vakte stor opsigt, da den finder sted på et tidspunkt, hvor landet synes hjemsøgt af falske, ondsindede klovne, der terroriserer tilfældigt forbipasserende.

En anden teenager blev i den sydlige by Montpellier idømt fire måneders fængsel for at have slået en forbipasserende 30 gange med en jernstang natten til lørdag. Teenageren var også klædt ud som klovn under overfaldet.

Klager over "væbnede klovne" er strømmet ind til politiet i forskellige dele af landet. De er bevæbnede med pistoler, knive eller baseballbats. Adskillige personer er i politiets varetægt, efter at de øjensynligt har deltaget i den voldelige trend.

I weekenden anholdt politiet 14 bevæbnede teenagere i klovnedragter i middelhavsbyen Agde.

Der er har været tegn på hysteriske reaktioner i nogle områder, og politiet har måttet rykke ud for at berolige folk med oplysninger om, at antallet af voldelige klovne trods alt er lavt.

Mandag ringede en kvinde til politiet i Chelles nær Paris og sagde, at hun var blevet overfaldet af to klovne, idet hun steg ud af sin bil. En af klovnene havde angrebet hende med en falsk økse.

Angriberne undslap, da en forbipasserende kom kvinden til hjælp - bevæbnet med et baseballbat. En af klovnene blev senere anholdt, da politiet fik mistanke til ham, da han havde hvid make-up over hele ansigtet.

I en anden episode få timer senere angreb en gruppe mennesker iført smilende klovnemasker tre unge i Melun, der også er en Paris-forstad. De unge blev frastjålet deres mobiltelefoner.

Trenden med ondsindede klovne, der også kendes i USA og Storbritannien, vakte første gang opsigt i det nordlige Frankrig i begyndelsen af denne måned.

- Disse klovne er især blevet set uden for skoler. Deres opmærksomhed er navnligt rettet mod børn eller teenagere, siger politikilder i Sydfrankrig til AFP.

/ritzau/AFP