Voldsom brand i Aarhus udvikler farlig røg

OPDATERING 21.05: Branden på Vester Allé 27, 8000 Aarhus C er nu under kontrol og udvikler ikke længere sundhedsskadelig røg. Tidligere varsling ophæves, oplyser Beredskabsstyrelsen.

En kraftig tagbrand hærger mandag aften en ejendom på hjørnet af Vestergade og Vester Allé i Aarhus.

Branden raserer taget over Vestergade 78 og Vester Allé 27, og den udvikler en kraftig røg, der er farlig ved indånding. Derfor har Østjyllands Politi også sat sirenerne i gang, hvilket betyder, at folk i området skal holde sig inden døre.

- Branden er opstået i forbindelse med, at man er ved at lægge tagpap på taget, og så er der sket et uheld, siger fungerende politikommissær Christian Warner.

I forbindelse med arbejdet er der blevet brugt gasflasker, og flere beboere i området oplyser, at de har hørt høje brag.

- Det har vi også hørt, men vi har ikke fået det verificeret, og vi ved ikke, om det er gasflasker, der er eksploderet, siger Christian Warner.

I forbindelse med branden er de øverste lejligheder i ejendommen blevet evakueret.

- Branden er endnu ikke helt under kontrol, men der skulle ikke være fare for, at den spreder sig, fortæller Christian Warner.

Den farlige røg betyder, at beboere i Vesterbrogade, Vesterbro Torv, Vesterport, Møllegade, Møllestien, Museumsgade, Janus La Cours Gade, Vestergade og Thorvaldsensgade skal gå inden døre.

Desuden skal man lukke døre og vinduer samt slukke eventuel ventilation. Hvis man føler ubehag, skal man søge egen læge eller skadestue.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip