Voldsom skuffelse efter Riis-mareridt

Nicolas Roche kørte sig ud af podiepladserne. Og Ireren var ikke den eneste fra det danske hold, som havde en forfærdelig dag i kulden.

Holdets andet klassement-håb, polakken Rafal Majka, måtte ligeledes se sine drømme om en topplacering drukne i regnen. Han blev kørt helt og aldeles ud af klassementet, og måtte blandt andet se sig overhalet af danske Alex Rasmussen.

Det var ikke nok dårligt nyt for Bjarne Riis' stjerner. Mere ulykke væltede ned over holdet. Roman Kreuziger måtte efter flere dages kamp mod sygdom give op og stå af cyklen under den barske etape i Pyrenæerne.

- Både Rafal og Nico (Roche red.) led i kulden i dag. De kørte med alt, hvad de havde og slog ikke op i banen, men fortsatte med at kæmpe, men de kunne bare ikke holde farten, og så er det svært at være med helt fremme.

- Vi er selvfølgelig skuffede lige nu, men samtidigt må vi jo se fremad. Der er mange højdemeter tilbage i løbet, og vi vil søge de muligheder, der byder sig og forsøge at udnytte dem bedst muligt. Vi har haft et fantastisk løb indtil videre, og resultaterne indtil videre bliver ikke taget fra os på grund af en enkelt dårlig dag, siger sportsdirektør, Fabrizio Guidi til holdets egen hjemmeside.

Også italienske Ivan Basso fra Cannondale måtte udgå. Det var en for lav kropstemperatur, som bremsede veteranens Vuelta. Basso havde ellers vist storform i løbet, men måtte kapitulere under de vanskelige forhold. Inden dagens etape var Basso ellers med i kampen om podieplaceringerne.

Højst overraskende var Bassos holdkammerat Daniele Ratto, der vandt en af Vueltaens helt store bjergslag, da favoritterne blev bremset af uvejret. Nicolas Roche tabte mere end syv minutter til vinderen, og må nu finde sig i at være over fire minutter efter den førende Vincenzo Nibali.

Inden lørdagens prøvelser havde Roche ellers under et minut op til Astana-kaptjanen, men andenpladsen er nu vekslet til en samlet sjetteplads i klassementet. Søndag venter der feltet endnu en hård dag i bjergene.

 

 

 

Dagens Gossip