Voldsom trafikulykke ved Jyderup koster ældre par livet

En voldsom trafikulykke har tirsdag eftermiddag kostet et par på 85 og 89 år livet.

Ulykken skete i krydset mellem Skovvejen og Amtsvejen/Kalundborgvej ved Jyderup på Vestsjælland.

- En stribe biler kommer kørende ad Skovvejen og sætter farten ned, da de nærmer sig krydset, fortæller vagtchef René Søe Pedersen fra Midt- og Vestsjællands Politi til Ritzau.

Ved krydset er der svingbaner til højre og venstre, der er adskilt af en spærreflade. En 24-årig mand i en varevogn vælger at køre ind i spærrefladen og uden om de andre biler.

- Han kører ud i krydset, hvor lyset i hvert fald er skiftet til gult og ifølge nogle vidner allerede til rødt, forklarer vagtchefen.

I krydset rammer han personbilen med det ældre par, som bliver dræbt. Selv slipper han uden alvorlige skader.

Tirsdag aften valgte politiet at anholde den 24-årige mand, der blandt andet sigtes for uagtsomt manddrab.

- Det er groft uforsvarligt at køre ud i spærrefladen på den måde, når alle andre holder tilbage. Vores jurister vil så i morgen afgøre, om han skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om fængsling, forklarer René Søe Pedersen tirsdag aften.

En bilinspektør har som altid ved alvorlige ulykker været ude for at undersøge både ulykkesstedet og de implicerede biler.

Der er også helt rutinemæssigt taget blodprøver af førerne af de to biler for at undersøge, om de skulle være påvirket af alkohol eller stoffer. Det er der dog umiddelbart ikke mistanke om.

Det tager normalt et par uger, før politiet får svar på en blodprøve.

- Men vi har bedt om, at sagen bliver behandlet som en hastesag, så vi forventer at have svaret onsdag eftermiddag, siger vagtchefen.

Han understreger, at politiet gerne vil høre fra folk, som måtte have bemærket varebilen - en hvid Fiat Ducato - i området forud for ulykken, der skete klokken 14.28.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip