Voldsom tyrkisk lydmur venter FCK

Det bliver et støjinferno nærmest uden sammenligning, når FC København i aften i Champions League-gruppespillet løber ind på Türk Telekom Arena i Istanbul.

Galatasarays hjemmebane havde tidligere verdensrekorden for det mest larmende tilskuerbrøl i hele sportens verden (131,76 decibel), og faktisk bliver der gået så meget til den fra lægterne, at det kan have store konsekvenser for modstanderholdet.

Det ved Real Madrid alt om. Godt nok vandt den spanske storklub tidligere på sæsonen 6-1 i Istanbul, men målmand Iker Casillas måtte tidligt lade sig udskifte med en skade efter at være stødt sammen med holdkammeraten Sergio Ramos.

De to spillere satsede på at nå den samme bold, men de hverken så eller hørte hinanden.

- Vi må gratulere Galatasarays fans for den måde, de støtter deres hold på. Det gør det svært for modstanderen at kommunikere med hinanden, sagde Ramos efterfølgende.

FCK-spillerne er opmærksomme på, at støjniveauet er en faktor på Türk Telekom Arena. Den svenske forsvarsveteran Olof Mellberg har prøvet en del i sin karriere og siger, at man ikke kan forberede sig på sådan en kulisse.

- Larmen påvirker kommunikationen i den forstand, at vi ikke kan høre hinanden, hvis vi står for langt fra hinanden. Men støjen er ikke noget, vi forbereder os specifikt på. Det vigtigste er at forberede os på, hvordan spillet skal være.

- Fungerer spillet, så behøver man ikke kommunikere så meget, så det er målet for os at spille godt, siger Mellberg.

Viasat-kommentator Peter Kjær, der har en fortid i tyrkisk fodbold i Besiktas, bekræfter, at det tyrkiske fodboldpublikum giver den gas, så det kan virke skræmmende. Men netop det kan laves om til en fordel for FCK, mener han.

- Det er altid det samme mønster i kampene. Tilskuerne begynder med et lydinferno og kæmpe opbakning til holdet. Fansene vil blæse modstanderne væk.

- Men hvis udeholdet er modigt og ikke viser tegn på, at de er bange for at være på stadion, så kan stemningen ændre sig. I sidste ende kan stemningen blive vendt mod deres egne spillere.

- Tilskuerne forventer, at holdet vinder kampene 2-0 eller 3-0 uden problemer, og så er det bare videre derfra. Men hvis de oplever, at tingene ikke går, som de havde regnet med, så kan det sagtens komme til at ændre sig.

Både FCK og Galatasaray har ét point for to kampe i gruppe B. Real Madrid topper med seks, mens Juventus har to point.

Opgøret fløjtes i gang klokken 20.45.

/ritzau/

Dagens Gossip