Voldsom ulykke: Kvindelig cyklist bakket over af lastbil

Skrevet af Michael Lauritsen

20/06/2013

Mest læste i dag

En 52-årig kvindelig cyklist fra Roskilde endte torsdag formiddag under baghjulet på en lastbil. Ulykken skete på Dommervænget i Roskilde.

- Klokken 10.29 fik vi en melding fra alarmcentralen om, at en cyklist var blevet kørt ned af en lastbil. Vi sender en patrulje afsted, og sammen med ambulancefolkene kan de konstatere, at der ligger en kvinde fastklemt under lastbilens baghjul. Klokken 11.15 ankommer beredskabet og får frigjort kvinden. Og med en lægehelikopter bliver hun fløjet til Rigshospitalet, fortæller kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard, til Dagens.dk.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Chaufføren er en 57-årig mand fra Stenlille. Han er kørt på skadestuen til behandling for chok. Der er også rutinemæssigt taget en blodprøve for narko og spiritus. Men der er umiddelbart ingen mistanke om, at manden er påvirket.

I øjeblikket arbejder en bilinspektør på at få overblik over ulykken. Flere personer så til, da kvinden blev kørt ned.

- De fortæller, at kvinden kom cyklende og forudså, at deres retninger ville krydse. Hun råber til lastbilen, men chaufføren fortsætter med at bakke. Og desværre fortsætter hun også, og så ender hun under baghjulet, siger Martin Bjerregaard.

Vidnerne er tilbudt krisehjælp. Den 52-årige kvindes tilstand er ukendt.

- Hendes tilstand kender jeg ikke præcist. Jeg ved ikke, om hun var ved bevidsthed på ulykkesstedet, eller hvilken kropsdel, der er blevet kørt over. Der er stor forskel på, om det er benene eller torso, der bliver klemt. Men hun var ikke erklæret død på stedet, forklarer Martin Bjerregaard.

Dagens.dk følger sagen...